جمعه 19 بهمن 1403 09:46
  تخفیف های زریک  فیس بوک زریک  تحلیل بازار طلا  توئیتر زریک  اینستاگرام زریک  تلگرام زریک  تقویم اقتصادی جهان  وب سرویس قیمت طلا و سکه  سایت های مرتبط با طلا و سکه و ارز

 

 

 

نوع فروش زریک
شمش ٢٠ گرمي ١٨ عيار55,542,752
در حالی که عملیات ائتلاف بین المللی ضد داعش به رهبری آمریکا در عراق و سوریه همچنان ادامه دارد، گزارش ها و تحلیل های منتشره طی روزهای اخیر تردیدهای جدیدی را درباره اهداف واقعی ایالات متحده از طرح مبارزه با تروریست های داعش ایجاد کرده است. تردیدهایی که اظهارات اخیر مقامات نظامی آمریکا نیز آن ها را تشدید می کند.
 
به گزارش «تابناک»، جدیدترین برآوردهای کارشناسان بین المللی، از سود سرشاری حکایت دارد که صنایع تسلیحاتی آمریکا از عملیات دولت این کشور در عراق و سوریه می برند. دانیل دو لوس، تحلیلگر خبرگزاری فرانسه در این زمینه با اشاره به افزایش نرخ سهام شرکت های تسلیحاتی آمریکا پس از آغاز عملیات موسوم به «عزم راسخ»، این عملیات را برای صنایع تسلیحاتی آمریکا همچون «معدن طلا» دانسته است. 
 
بر اساس این تحلیل، حملات هوایی آمریکا به مواضع تروریست های داعش در عراق و سوریه باعث می‌شود تقاضا برای خرید بمب، موشک و قطعات یدکی هواپیماهای جنگی بالا برود. افزون بر این، انگیزه توسعه پروژه‌های جدید تسلیحاتی نیز افزایش خواهد یافت. ریچارد ابولافیا از شرکت پژوهشی «تیل گروپ» می‌گوید: «از دیدگاه صنایع دفاعی این جنگ عالی است».
 
در سه ماه گذشته بهای سهام شرکت تجهیزات فنی و تسلیحاتی «لاکهید مارتین» حدود سه‌درصد افزایش یافته است. این شرکت از جمله موشک‌های «هل‌فایر» تولید می‌کند که توسط پهپادهای آمریکایی شلیک می‌شود. ارزش سهام شرکت‌های نورث‌روپ گرومن و ریتئون نیز از شروع عملیات نظامی اخیر آمریکا بالا رفته است. 
 
شرکت ریتئون اواخر سپتامبر قراردادی ۲۵۱ میلیون دلاری با پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) منعقد کرد. این شرکت طبق قرارداد باید برای نیروی دریایی آمریکا موشک‌های تاماهاوک بیشتری تولید و ارسال کند. روز ۲۳ سپتامبر که نخستین روز حملات هوایی نیروهای ائتلاف در سوریه بود ناوهای جنگی آمریکا ۴۷ فروند موشک تاماهاوک شلیک کردند. ارزش هر فروند از این موشک‌ها برابر با یک‌میلیون و چهارصدهزار دلار است.
 
شرکت‌های تسلیحاتی نه تنها به معامله با ارتش آمریکا چشم‌ دوخته‌اند بلکه به دیگر کشورهای حاضر در ائتلاف بین المللی ضد داعش نیز امید بسته‌اند. در حملات هوایی نیروهای ائتلاف بحرین، اردن، عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی نیز شرکت دارند. در عراق نیز از جمله کشورهایی که به حملات هوایی دست می‌زند فرانسه است. به‌علاوه، شرکت‌های امنیتی به قراردادهایی در رابطه با بازسازی و آموزش واحدهای دولتی عراق چشم‌ دارند.
 
یک سال پیش صنایع تسلیحاتی ‌آمریکا با رکود مواجه شد. باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا نیروهای این کشور را از عراق خارج ساخت و عملیات در افغانستان نیز به پایان خود نزدیک می‌شد. با توجه به بدهی‌های سنگین باید هزینه‌های دفاعی آمریکا در سال‌های پیش رو پایین می‌آمد. همزمان با دعوای دمکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بر سر بودجه، بودجه پنتاگون نیز باید کاهش می‌یافت. صنایع تسلیحاتی آمریکا نخستین اخراج‌های کارکنان خود را آغاز کردند. اما پیشروی‌ نیروهای "دولت اسلامی" در عراق و سوریه و هم‌چنین مناقشه میان اوکراین و روسیه موجب شد که در واشنگتن ارزیابی های جدیدی درباره اوضاع امنیتی پدید بیاید.
 
این شواهد که به تازگی در مطبوعات و رسانه های غربی به طور فزاینده ای مورد اشاره قرار می گیرد، شاهد جدیدی بر این امر است که هدف اصلی آمریکا از شکل دهی به ائتلاف بین المللی جدید، نه صرف مبارزه با داعش، بلکه تأمین منافع چندگانه اقتصادی و سیاسی خود است. 
 
این گمانه به ویژه از آنجا بیش از پیش تقویت می شود که طی روزهای اخیر، مقامات نظامی ارشد آمریکایی نیز ضمن کافی نداستن اقدامات فعلی آمریکا و نیروهای ائتلاف در عراق و سوریه، خواستار تشدید این اقدامات و به ویژه استفاده از نیروی زمینی در این کشورها شده اند.
 
در این زمینه، به نوشته «دویچه وله»، در واشنگتن فشارها علیه دولت اوباما در حال افزایش است. منتقدان خواستار به‌کارگیری نیروهای زمینی در عراق و سوریه علیه تروریست های داعش هستند. در این میان، هرچند دولت آمریکا تاکنون به طور رسمی از از تن دادن به درخواست این گروه ها خودداری کرده، اما با توجه به نفوذ همیشگی لابی صنایع تسلیحاتی آمریکا بر دولتمردان این کشور، بعید نیست که در آینده نزدیک و به بهانه های مختلف شاهد توسعه گستره عملیات نظامی آمریکا در عراق و سوریه باشیم.
 
دویچه وله همچنین با اشاره به وضعیت جاری در عملیات بین المللی ضد داعش، اشاره می کند که پنتاگون اینک دستاویز خوبی برای افزایش بودجه خود در سال‌های آتی دارد. این وضعیت باعث می‌شود که مقاومت کنگره در برابر افزایش هزینه‌های دفاعی پایین بیاید زیرا احتمال رد درخواست افزایش بودجه پنتاگون در زمانی که یک عملیات نظامی از سوی این کشور در جریان است، بسیار دشوار می نماید. 
 

نمودار 24 ساعته اونس طلا

تاریخچه کامل اونس طلا

اخبار سیاسی و اقتصادی

قیمت طلا در بین نوسانات زیاد کاهش یافت
سقوط شدید قیمت طلا، آیا دوران صعودی طلا به پایان رسیده است؟
عدم توان طلا برای دستیابی به سطوح بالاتر، آیا در نهایت قیمت طلا افزایش خواهد یافت؟
افزایش قیمت طلا پس از سقوط های اخیر
طلا پس از قرار گیری در بالا ترین قیمت 5 ماهه خود کاهش یافت
پیش بینی کارشناسان از کاهش قیمت طلا در روز های آینده
یک سد محکم در مقابل صعود قیمت طلا
همراه با باز شدن بازار ها چه اتفاقی برای طلا خواهد افتاد؟
تجزیه و تحلیل طلا، آینده قیمت طلا صعودی خواهد بود
تحلیل و تجزیه قیمت طلا، آیا افزایش قیمت طلا ادامه خواهد یافت؟
صعود قیمت طلا در بازار جهانی /فلز زرد همچنان از حمایت خوبی برخوردار است
ادامه حرکت صعودی در بازار طلا+تحلیل تکنیکال
آیا افزایش قیمت طلا ادامه خواهد یافت؟
در روز های آینده چه اتفاقی برای طلا خواهد افتاد؟
قیمت طلا همچنان صعودی خواهد ماند
صعود قیمت طلا به بالا ترین سطح 10 هفته اخیر
طلا در حال جبران کاهش قیمت هفته گذشته