سخنان روز گذشته رئیس جمهور ایران درباره دستاوردهای توافق هسته ای، موضوعی است که مورد توجه شمار زیادی از مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. روزنامه «گاردین» از جمله مطبوعاتی است که به این موضوع پرداخته و می نویسد از دید روحانی، توافق هسته ای یک پیروزی برای ایران و به معنای تسلیم قدرت های غربی در مقابل ایران بوده است. اما به اعتقاد گاردین، این سخنان روحانی تلاشی از سوی وی برای فرونشاندن انتقادات «تندرو»هایی است که توافق هسته ای را به معنای پایمال شدن حقوق هسته ای ایران می دانند. این روزنامه اشاره می کند که ایران و قدرت های جهانی به تازگی درباره تاریخ آغاز اجرای توافقنامه ژنو نیز به تفاهم دست یافته اند.
خبرگزاری کویت
با این حال، به نظر می رسد این سخنان روحانی به مذاق آمریکایی ها خوش نیامده و آن ها را به موضع گیری واداشته است. به نوشته خبرگزاری کویت، کاخ سفید اعلام کرده جای تعجب ندارد که ایرانی ها، توافق ژنو را برای مخاطبان داخلی خود «به گونه خاصی تفسیر می کنند». جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید ضمن بیان این مطلب افزوده: «آن ها پس از توافق اقدام مشترک در ماه نوامبر نیز همین کار را کردند و ما یقیناً انتظار داشتیم که این بار نیز این کار را انجام دهند». وی در ادامه ضمن طرح مجدد این ادعا که توافق ژنو برای نخستین بار توانسته جلوی پیشرفت برنامه هسته ای ایران را بگیرد، اظهار داشته: «مهم نیست که آن ها چه می گویند؛ بلکه مهم این است که در عمل چه کاری انجام می دهند».
واشنگتن اگزمینر
در یک موضع گیری دیگر، دولت آمریکا حضور محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران بر سر مزار «عماد مغنیه»، فرمانده ارشد حزب الله لبنان را محکوم کرده است! به نوشته «واشنگتن اگزمینر» در بیانیه ای که توسط سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا منتشر شده، ادعا شده که مغنیه در شمار زیادی حملات تروریستی، از جمله حمله به سفارت آمریکا در بیروت در سال 1983 و حمله به سفارت رژیم اسرائیل در بوینس آیرس در سال 1992 دست داشته است. کاتلین هایدن در ادامه مدعی شده که حزب الله به کمک ایران در پی گسترش نفوذ خود در منطقه است و این امر، تأثیرات بی ثبات کننده ای برای لبنان و کل منطقه به همراه دارد.
نیویورک تایمز
اما در ادامه مباحث مربوط به تلاش های سنای آمریکا برای تصویب تحریم های جدید علیه ایران، روزنامه «نیویورک تایمز» از مخالفت شدید دولت اوباما با این تحریم ها خبر داده است. این روزنامه می نویسد در حالی که ایران و آمریکا در حال ورود به مرحله حساسی از مذاکرات هسته ای می باشند، اوباما به تلاش های فراوانی دست زده تا از تصویب تحریم های جدید – که می تواند به پیشبرد روند دیپلماسی با ایران لطمه بزند – جلوگیری به عمل آورد. به نوشته این روزنامه، تعداد حامیان طرح تحریم های جدید، اکنون به 59 تن رسیده که شامل همه سناتورهای جمهوری خواه و 16 سناتور دموکرات می باشد.
گالف تودی
به گزارش تابناک در نهایت، خبر به تعویق افتادن دور جدید مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی، موضوع دیگری است که در برخی از مطبوعات و رسانه ها، از جمله «گالف تودی» بازتاب یافته است. به نوشته این روزنامه، آژانس اعلام کرده دور جدید مذاکرات با ایران که قرار بود هفته آینده برگزار شود، به درخواست ایران به تعویق افتاده و به 8 فوریه موکول شده است. با این حال، اعلام نشده که دلیل درخواست ایران برای تعویق این مذاکرات چه بوده است. البته گالف تودی معتقد است احتمال دارد با توجه به اینکه تاریخ قبلی (21 ژانویه) درست یک روز پس از زمان تعیین شده برای آغاز اجرای توافق هسته ای ژنو بوده، ایران به دلیل وجود مشغله بالا در این زمینه چنین درخواستی را مطرح کرده است.
نظرات
ارسال نظر جدید