یک هفته نامه آلمانی از تصمیمات برخی سناتورهای دموکرات و جمهوریخواه آمریکایی به سرکردگی رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا برای تشدید تحریم ها علیه تهران که نقض کننده توافق ژنو است خبر داد.
هفته نامه "اشپیگل" در مطلبی از تصمیمات برخی سناتورهای تندروی آمریکایی برای تشدید تحریم ها علیه تهران خبر داد. آن ها می خواهند به این ترتیب اوباما را مجبور به در پیش گرفتن روند سخت گیرانه تری در برابر تهران کنند. ظاهرا سردسته این گروه تندرو "رابرت منندز" سناتور دموکرات آمریکایی، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکاست.
"رابرت منندز" با اشتیاق فراوان از "کفش بزرگی" سخن می گوید که دوستان هم حزبی اش برای وی به جا گذاشته اند. سلف های منندز، جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا و جان کری وزیر امور خارجه این کشور هستند که حالا این سناتور دموکرات آمریکایی در مسئله ایران با آن ها اختلاف پیدا کرده است.
با وجود توافق موقتی هسته ای ژنو بین گروه 1+5 و ایران، اما این سناتور 59 ساله در سنا همچنان روی تصویب تحریم های جدید علیه تهران تاکید دارد. مدت هاست که وی برای چنین اقدامی در بین همکارانش تبلیغ می کند. بسیاری از جمهوری خواهان و برخی دموکرات ها در جبهه وی قرار دارند.
دوشنبه آینده سنای آمریکا بعد از یک استراحت دو هفته ای بار دیگر کار خود را آغاز می کند و "منندز" می خواهد قبل از کریسمس درباره تحریم های جدید علیه تهران تصمیم گیری کند.
این در حالی است که بر اساس توافق هسته ای ژنو کشورهای 1+5 در شش ماه آینده نباید هیچ تحریم جدیدی را علیه ایران در نظر گرفته بلکه برخی از این تحریم ها را هم باید لغو کنند، این باور دولت آمریکا است. اما منندز بر خلاف این را در نظر دارد. وی می خواهد محدودیت های بیشتری را علیه تهران اعمال کند. این تحریم ها در عرض شش ماه آینده و بعد از شکست احتمالی مذاکرات هسته ای با تهران باید اجرایی شود.
به اعتقاد رئیس کمیته روابط خارجی آمریکا این تاکتیک بیش از آنکه به اوباما آسیب برساند برای وی فایده دارد.
اما دولت آمریکا می ترسد که چنین اقدامی مذاکرات هسته ای با ایران را به خطر بیاندازد حتی اگر اوباما چنین تصمیمی را وتو کند. قبل از توافق هسته ای ژنو هم سخنگوی دولت آمریکا به سنا درباره تحریم های جدید علیه تهران هشدار داده و اظهارداشته بود که اگر از یک راه حل دیپلماتیک برنامه اتمی ایران جلوگیری به عمل آید دیگر گزینه های زیاد دیگری باقی نمی ماند، این در حالی است که مردم آمریکا دیگر نمی خواهند وارد جنگ دیگری شوند.
منبع خبر: تسنیم
نظرات
ارسال نظر جدید