واشنگتن تایمز طی گزارشی نوشت: صادرات نفت ایران در ماه ژانویه افزایش داشته و تنها چند ماه پس از موافقت آمریکا با آزادسازی بخشی از دارایی های بلوکه شده این کشور، شاهد رشد بوده است.
بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، صادرات نفت ایران از 1.06 میلیون بشکه در روز در ماه دسامبر به 1.32 میلیون بشکه در ماه ژانویه رسیده است. این افزایش صادرات که عمدتا به ژاپن، چین و هند بوده، به تثبیت وضعیت اقتصادی در ایران و کاهش تورم کمک کرده است.
این گزارش افزود: صادرات نفت ایران از زمان مذاکرات با غرب افزایش یافته است. این افزایش بر خلاف وعده دولت اوباما در مورد افزایش نیافتن صادرات نفت ایران و باقی ماندن آن در سطح یک میلیون بشکه در روز است.
این افزایش قابل توجه صادرات نفت ایران موجب شده که برخی از تحلیلگران، دولت اوباما را به گمراه سازی افکار عمومی در مورد میزان کاهش تحریم ها متهم کنند.
در حالی که کاخ سفید گفته در قالب توافق ژنو بیش از 7 میلیارد دلار عاید ایران نخواهد شد، این تحلیلگران می گویند افزایش صادرات نفت و بهبود دیگر شاخص های اقتصاد ایران بیش از 20 میلیارد دلار عاید این کشور خواهد کرد.
مارک والاس، رئیس لابی صهیونیستی اتحاد علیه ایران هسته ای با صدور بیانیه ای اعلام کرد: «این ارقام...تردیدهایی را در مورد دقت برآوردهای دولت اوباما از کاهش تحریم ها ایجاد می کند...در این برآورد 6 یا 7 میلیارد دلاری، ده ها میلیارد دلاری که از افزایش فروش نفت عاید ایران می شود حساب نشده است.»
وی افزود: «دارد بیشتر و بیشتر مشخص می شود که توافق ژنو کاهش نامتناسبی از تحریم ها را برای ایران به همراه داشته است، در حالی که امتیازات بسیار کم اهمیت تری در مورد برنامه هسته ای گرفته شده است.»
بنابر اعلام رسانه های دولتی ایران، این کشور در حال حاضر حدود 30 میلیون بشکه نفت خام در تانکرهای خود ذخیره کرده که «شامل 6 میلیون بشکه در کشتی ها در سواحل چین می شود.» بر اساس این گزارش، این کشور در ماه ژانویه 30 هزار بشکه نفت بیشتر تولید کرده و مجموع تولید خود را به 2.78 میلیون بشکه رسانده است.
در حالی که بازارهای بین المللی همچنان آغوش خود را به سوی ایران باز کرده اند، کره جنوبی قرار است پرداخت کننده قسط بعدی پول نفت آزاد شده ایران باشد.
دو بانک کره ای در حال آماده شدن برای پرداخت پول نفت ایران هستند. هند نیز اعلام کرده که قصد دارد به یکی از واردکنندگان مهم نفت ایران تبدیل شود. یک مقام شرکت هندوستان پترولیوم گفت: «اگر تحریم های فعلی در زمینه پوشش بیمه ای تانکرها برداشته شود، ما در سال 15-2014 تنها از ایران نفت وارد خواهیم کرد.»
هندوستان پترولیوم، مانند دیگر شرکت های جهانی، به دلیل تحریم های بین المللی، به روابط خود با ایران خاتمه داده بود. اما پس از موافقت اوباما با کاهش تحریم ها علیه تهران، چشم انداز همکاری های اقتصادی در حال تغییر است.
هند همچنین قصد دارد همکاری های جاری خود با ایران را در سایر زمینه ها نیز گسترش دهد.
نظرات
ارسال نظر جدید