به گزارش بانکداران ۲۴ (Banker)،در صورتی که هیات قانونگذار بازار سهام نیویورک، به ورود بیتکوین چراغ سبز نشان دهد، قیمت ارزهای دیجیتالی با جهش موقتی مواجه میشوند؛ اما در آینده این روند معکوس خواهد شد. برخی از کارشناسان ورود بیتکوین به والاستریت را سیاستی در جهت افزایش کنترلپذیری این پدیده خطاب میکنند.بازار جهانی روز گذشته با تغییر چندانی همراه نبود؛ چراکه رویداد اثرگذاری در این روز گزارش نشد. تنها عاملی که روند بازار دیروز را شکل داد، به رفتار معاملهگران در بازارها مربوط میشد. بازیگران فعال در بازارها به دنبال سودگیری، طلای خود را به فروش میرساندند و دلار را به امید رشد آتی آن میخریدند.
ورود بیتکوین به ETFها
هیات سیاستگذار بازار سهام نیویورک پنجمین درخواست مجوز افزودن بیتکوین به سبد سرمایهگذاری صندوقهای قابل معامله در بورس یا ETFها را دریافت کرد. این هیات، درخواست مجوز استفاده از بیتکوین در توسط ETFها را در پرونده کاری خود قرار داد.ETFها، صندوقهای قابل معاملهای هستند که روی انواع داراییها با تسهیم متفاوت سرمایهگذاری میکنند. استفاده از این نوع صندوقها کارمزد کمتری نسبت به کارگزاریهای معمول بورس دارد و شفافیت عملکرد این صندوقها بیش از رقبای دیگر است. نحوه سرمایهگذاری، سود و زیان، داراییهای هدف و گزارش روزانه از جمله محاسن ETFها است. با این اوصاف، پس از استقرار معاملات آتی در بورس، ورود ارزهای رمزنهاد به این صندوقها، جزو تاثیرگذارترین رویدادهای بازار ارزهای رمزنهاد خواهد بود. تاثیر این ورود احتمالی به دو شکل در دو بازه زمانی قابل بررسی است. در صورت تحقق این امر در بازه اول، بازار ارزهای دیجیتالی بهدلیل افزایش مقبولیت تقویت خواهند شد؛ اما در بازه زمانی دوم اتفاق پیچیدهتری در شرف بروز قرار خواهد گرفت. ورود بیتکوین به بازار آتی و صندوقهای قابل معامله در بورس، به نوعی از قدرت دارندگان این ارز دیجیتالی میکاهد و امکان ایجاد روندهای غیرقابل پیشبینی را از این افراد خواهد گرفت. در واقع، برخی از کارشناسان، استقبال والاستریت از بیتکوین را بهمنظور افزایش کنترلپذیری این پدیده میدانند؛ بنابراین بازه زمانی ثانویه میتواند به کاهش قیمت این ارز منتهی شود.
توقف فروش ممتد دلار؟
به نوشته دنیای اقتصاد،شاخص دلار پس از ۳ هفته عقبگرد متوالی، صبح دیروز موقتا بر سبد ششگانه ارزهای رایج دنیا غلبه کرد. این شاخص تا پایان هفته گذشته زیر مرز ۹۲ واحدی ثبت شده بود؛ اما دیروز توانست به بالای این مرز صعود کند. علاوهبر دلایل بنیادی که متوجه نااطمینانیهای سیاسی-اقتصادی هستند، یک عامل دیگر نیز به تضعیف شاخص دلار در طول سه هفته گذشته مربوط میشد. این عامل، رفتار معاملهگران فعال در بازار جهانی ارز بود. سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی که از طرق مختلف در بازار ارزی فعالیت میکردند، در طول ۳ هفته گذشته با اتخاذ موقعیت فروش، دلار را کاهشی کرده بودند. در معاملات این ۳ هفته، جفتارزهایی که مبادله آنها به دلار آمریکا وابسته بود، در بازار ریخته میشدند و عرضه اسکناس آمریکایی از تقاضای آن پیشی گرفته بود. رفتار معاملهگران، شاخص دلار را با ۲۱ روز کاهشی مواجه کرده بود که البته دیروز این روند به سود دلار معکوس شد. معاملهگران روز گذشته، پایان ضعف شاخص دلار را حدس زده بودند و آغاز به خرید دلار کردند تا بتوانند در کوتاهمدت (چند روز آینده) از این بازار سود لازم را کسب کنند؛ البته افزایش تقاضا برای دلار آمریکا به اندازهای که امکان عقبگرد مجدد دلار را از میان ببرد به وقوع نپیوسته بود.اونس طلا که از دید برخی معاملهگران رشد کافی خود را تجربه کرده بود، با صف فروشندگان در بازار مواجه شد و صبح دیروز نزدیک به ۴ دلار از قیمت ۱۳۱۹ دلاری عقب نشست. با این حال، پس از آنکه حجم فروشندگان تا ظهر دوشنبه کاهش یافت، اونس تقویت شد. فلز زرد تا ساعت ۸ دیشب توانست بخش ضرر صبحگاهی خود را جبران کند و به بالای قیمت ۱۳۱۸ دلاری بازگردد.