میانگین قیمت طلا در سال 2015 میلادی نیز به 1310 دلار و در سال 2016 میلادی نیز به بیش از 1345 دلار خواهد رسید.
بر اساس این گزارش این موسسه مالی افزود: طلا پس از کاهش شدید و چشمگیر در سال 2013 میلادی اکنون به دنبال دستیابی به تعادل جدیدی است که به افزایش چشمگیر آن در ده سال گذشته و افت شدید در سال 2013 میلادی پایان دهد.
تحلیلگران اچ اس بی سی افزودند: افزایش ارزش دلار بی شک دردسرهای زیادی را برای قیمت طلا به وجود آورده است. کاهش محرک پولی از سوی فدرال رزرو آمریکا نیز فشار زیادی را بر قیمت طلا وارد کرده است. کاهش نرخ تورم جهانی نیز تقاضا برای طلا را کاهش داده است.
میزان تقاضای جواهرات، سکه و شمش نیز در بازارهای چین و هند با افت دو رقمی نسبت به سال گذشته روبرو شده است.
موسسه مالی اچ اس بی سی در ادامه پیش بینی کرد: در بلند مدت بهبود اوضاع اقتصادی کشورهای در حال توسعه و نوظهور موجب افزایش تقاضای طلا خواهد شد ولی در کوتاه مدت کاهش تقاضای طلا ممکن است قیمت آن را به کمتر از 1200 دلار در هر اونس برساند.
افت ذخایر طلای صندوق اس پی دی آر نیز طی ماه های گذشته تاثیر منفی زیادی بر قیمت جهانی طلا داشته است. این موسسه مالی پیش بینی کرد: تقاضای طلای بانک های مرکزی جهان امسال به بیش از 400 تن خواهد رسید. این رقم در سال 2013 میلادی به کمتر از 344 تن رسیده است.
تقاضای چین برای واردات طلا در شش ماه نخست امسال با افت 15 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل روبرو شده است.
البته کارشناسان اقتصادی بر این باورند که افزایش تقاضای فیزیکی به تنهایی برای رشد بیشتر قیمت طلا در بازارهای جهانی کافی نخواهد بود. تنش های سیاسی بین المللی نیز عامل مقطعی و زود گذری خواهد بود و نمی تواند تاثیر بلندمدت و چندانی بر روند تحولات قیمت طلا در شرایط فعلی داشته باشد.
نظرات
ارسال نظر جدید