شنبه 22 دى 1403 22:51
  تخفیف های زریک  فیس بوک زریک  تحلیل بازار طلا  توئیتر زریک  اینستاگرام زریک  تلگرام زریک  تقویم اقتصادی جهان  وب سرویس قیمت طلا و سکه  سایت های مرتبط با طلا و سکه و ارز

 

 

 

نوع فروش زریک
شمش ٢٠ گرمي ١٨ عيار50,808,314
با شکست کنفرانس ژنو 1 در ادامه  با تلاش های اخضر ابراهیمی نماینده سازمان ملل در امور سوریه و بان کی مون دبیر کل سازمان ملل  قرار است به زودی کنفرانس ژنو 2 برای پی گیری مصوبات کنفرانس ژنو 1 و بازگشت آرامش به سوریه برگزار شود.
 
 هنوز این کنفرانس برگزار نشده دعوا بر سر شرکت کنندگان در این کنفرانس خصوصا شرکت و یا عدم شرکت ایران بالا گرفت. در نهایت بان کی مون در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که از ایران برای شرکت در این کنفرانس دعوت می کند. با اعلام این خبر موجی از واکنش ها در سراسر جهان شکل گرفت.
 
 در این میان عربستان ، امریکا و مخالفان سوری واکنش شدیدی به این دعوت داشتند. تا جایی که معارضین سوری با اعلام ضرب العجل از دبیرکل سازمان ملل خواستند که دعوت از ایران را پس گیرد و گرنه آنها در این اجلاس شرکت نمی کنند. مثلا  یکی از اعضای ائتلاف ملی سوریه، اعلام کرد، «اگر دبیرکل سازمان ملل، دعوت خود از ایران را تا ساعت ۸ شب ـ به وقت اروپای مرکزی ـ پس نگیرد، مخالفان بشار اسد در کنفرانس شرکت نمی‌کنند. »
 
در عین حال، ایران نیز بارها اعلام کرده بود؛ بدون هیچ پیش شرطی حاضر به شرکت در این کنفرانس می باشد. پس از این کشمکش ها سرانجام «مارتین نسیرکی»، سخنگوی دبیر کل سازمان ملل، از پس گرفتن دعوت از ایران برای شرکت در کنفرانس ژنو ۲ خبر داد و گفت: «بان به درخواست خود از ایران برای پیوستن به اجماع جهانی بر سر بیانیه ژنو ادامه می‌دهد. از آنجا که ایران تصمیم گرفته از این تفاهم اساسی بیرون بماند، ‌‌بان تصمیم گرفته ‌گردهمایی یک روزه مونترو بدون حضور ایران برگزار شود». 
 
در همین زمینه «تابناک» در گفت و گو با «مسعود ادریسی» سفیر سابق ایران در لبنان و کارشناس مسائل سوریه روند برگزاری کنفرانس ژنو 2 را مورد بررسی قرار داده است.
 
مسعود ادریسی پیرامون مسئول اصلی لغو دعوت ایران به کنفرانس ژنو عنوان داشت،آقای بان کی مون تمایل زیادی به حضور ایران در کنفرانس ژنو 2 داشت؛ چون ایشان از نقش ایران در سوریه کاملا آگاه است . وی می داند، یکی از کشورهای بسیار تاثیر گذار در بحران سوریه ایران است. طبیعی است که نقش مثبت ایران می تواند، به حل بحران سوریه کمک کند.
 
 البته کشورهای دیگر که مخالف حضور ایران هستند نیز به این امر واقفند؛ ولی به خاطر مخالفت هایی که با ایران دارند ، تمایل نداشتند که ایران در این کنفرانس حضور پیدا کند.
 
بعد از این که اقای بان کی مون از ایران دعوت کرد، تلاش هایی خصوصا از طرف عربستان برای عدم حضور صورت گرفت. عربستان خود را رقیب جدی منطقه ای با ایران می داند. این درحالی است که  سیاست های عربستان تا امروز در منطقه با شکست مواجه شده است.
 
 حضور ایران در اجلاس شکست دیگری برای عربستان بود. لذا عربستان تلاش زیادی برای پس گرفتن دعوت از ایران انجام داد. دبیرکل سازمان ملل نیز با توجه مواضع قاطع ایران راجع به ژنو 1 که هیچ پیش شرطی را قبول نمی کند، باعث شد که علی رغم میل باطنی تصمیم بگیرد که ایران در این اجلاس حضور پیدا نکند.
 
سفیر سابق ایران در لبنان در واکنش به سخنان چندی قبل کری وزیر امور خارجه امریکا که گفته بود ایران می تواند در حاشیه ژنو 2 مفید باشد، گفت، حضور در حاشیه کنفرانس آن طور که آقای کری و امریکایی ها می خواهند در شان جمهوری اسلامی ایران نیست. 
 
ایران به عنوان یک بازیگر مهم و تاثیر گذار در مسائل منطقه نمی تواند به عنوان بازیگری حاشیه ای در کنفرانس شرکت کند. این در حالی است که کشورهایی که ارتباطی با مسائل سوریه ندارند بعضا برای شرکت در اجلاس دعوت شده اند. لذا به نظر می رسد ایران در حاشیه کنفرانس شرکت نمی کند. ایران چه در این کنفرانس شرکت بکند یا نکند ،این کنفرانس بدون حضور ایران بی تاثیر خواهد بود.
 
وی همچنین در ارتباط با صحبت اقای لاوروف مبنی بر اینکه عدم حضور ایران تاسف بار است اما فاجعه بار نیست اضافه کرد، روسیه در مسئله برگزاری کنفرانس ژنو 2 تلاش کرد که ایران در این اجلاس شرکت کند. از طرف دیگر روسها با امریکایی ها در ارتباط با ژنو 2 توافقاتی کرده اند که نمی خواهند، برگزاری این کنفرانس با تاخیر روبرو شود. 
 
ادریسی ادامه داد، سخن آقای لاوروف در این راستا قابل ارزیابی است که عدم حضور ایران  فاجعه برای کنفرانس نیست، چون به هر حال برگزار می شود . به هر صورت منظور لاوروف این است که بدون حضور ایران این کنفرانس نیز مانند کنفرانس ژنو 1 برگزار می گردد اما با توجه به اینکه بدون حضور ایران به نتیجه نمی رسد تاسف بار است.
 
سفیر سابق ایران در لبنان اضافه کرد، روسها بارها اعلام کرده اند که وجود بشار برای آنها اصل نیست. آنها می خواهند ساختار حکومت سوریه حفظ شود. البته موضع ایران با سوریه متفاوت است. ایران روی حضور بشار اسد خیلی تاکید دارد. درواقع ایران بر این نکته تاکید می کند که مردم سوریه باید خود آیند خود را انتخاب کنند و در یک فرایند سیاسی دموکراتیک آینده سوریه شکل بگیرد نه اینکه کشورهای خارجی برای این کشور تصمیم بگیرند.
 
وی هدف از برگزاری کنفرانس ژنو 2 عنوان داشت، براساس دعوت نامه اقای بان کی مون هدف از کنفرانس ژنو 2 این است که یک دولت انتقالی در سوریه تشکیل شود. این هدف اصلی این کنفرانس است. بقیه موضوعات فرعی است.
 
ادریسی در ادامه پیرامون علل عدم دخالت نظامی آشکار غرب در سوریه گفت، در هر صورت مخالفان اقای بشار اسد طیف های گوناگونی هستند. آنهایی که قدرت بیشتری در دست دارند جزء گرو های تکفیری، سلفی و القاعده هستند. غربی ها این گروها را قبول ندارند و مخل امنیت بین الملل می دانند. لذا هم امریکایی ها و اروپایی ها در ارتباط با جایگزینی بشار مردد هستند.
 
 تنها کشوری که 100 درصد حمایت مالی و نظامی از معارضین سوریه می کند، عربستان است. بنابراین امریکایی ها از آینده سوریه بدون بشار اطمینان ندارند که آیا حکومت آینده سوریه در دست یک گروه معقول لیبرال قرار می گیرد یا خیر؟. لذا این موضوعات به غربی ها اجازه نمی دهد که دخالت نظامی یا دخالت آشکاری کنند.
 
سفیر سابق ایران در پایان گفت، وضعیت اخیر سوریه بهترین حالت برای اسرائیل است. کشته شدن مخالفان و موافقان دولت بشار به نفع اسرائیل است. کشوری که تا دیروز جز خط مقدم جبهه مقاومت بوده است الان از ناحیه داخل تهدید شده است. متاسفانه باید گفت که وضعیت فعلی سوریه تا آینده نامعلومی به همین شکل باقی خواهد ماند.
منبع خبر : تابناک
مورخ : 1392.11.02

نظرات

ارسال نظر جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.
  • ادرس های صفحه وب و نشانی های پست الکترونیک به طور خودکار به لینک تبدیل می شوند.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگراف ها به طور خودکار تجزیه می شوند.

لطلاعات بیشتر درباره گزینه های قالب بندی

Image CAPTCHA

نمودار 24 ساعته اونس طلا

تاریخچه کامل اونس طلا

اخبار سیاسی و اقتصادی

قیمت طلا در بین نوسانات زیاد کاهش یافت
سقوط شدید قیمت طلا، آیا دوران صعودی طلا به پایان رسیده است؟
عدم توان طلا برای دستیابی به سطوح بالاتر، آیا در نهایت قیمت طلا افزایش خواهد یافت؟
افزایش قیمت طلا پس از سقوط های اخیر
طلا پس از قرار گیری در بالا ترین قیمت 5 ماهه خود کاهش یافت
پیش بینی کارشناسان از کاهش قیمت طلا در روز های آینده
یک سد محکم در مقابل صعود قیمت طلا
همراه با باز شدن بازار ها چه اتفاقی برای طلا خواهد افتاد؟
تجزیه و تحلیل طلا، آینده قیمت طلا صعودی خواهد بود
تحلیل و تجزیه قیمت طلا، آیا افزایش قیمت طلا ادامه خواهد یافت؟
صعود قیمت طلا در بازار جهانی /فلز زرد همچنان از حمایت خوبی برخوردار است
ادامه حرکت صعودی در بازار طلا+تحلیل تکنیکال
آیا افزایش قیمت طلا ادامه خواهد یافت؟
در روز های آینده چه اتفاقی برای طلا خواهد افتاد؟
قیمت طلا همچنان صعودی خواهد ماند
صعود قیمت طلا به بالا ترین سطح 10 هفته اخیر
طلا در حال جبران کاهش قیمت هفته گذشته