این منبع میگوید که مذاکرات آغاز شده، اما زمان رسیدن به توافقی پیرامون اتهام نقض تحریم هنوز معلوم نیست.
به گزارش رادیو فردا(Radio Farda)، قبلا چندین بانک اروپایی به خاطر نقض تحریمهای ایران و سودان، توافق کرده بودند که بدون ارسال پرونده به دستگاه قضایی آمریکا، موضوع را با پرداخت جریمه توافقی فیصله دهند، چرا که رای دادگاه ممکن است حکم به لغو مجوز فعالیت بانک در آمریکا بدهد که به معنی قطع دسترسی بانک به تراکنشهای مالی بینالمللی با ارز دلار خواهد بود.
اخیرا بزرگترین بانک فرانسه، "بیان پی پاریبا" موافقت کرد که در ازای توقف پرونده نقض تحریمهای آمریکا علیه چند کشور از جمله ایران، جریمهای نزدیک به ۹ میلیارد دلار پرداخت کند که در تاریخ جرایم بانکی بیسابقه است.
این بانک قوانین فرانسه و اتحادیه اروپا را نقض نکرده بود، اما از روشهای پیچیده برای مخفی کردن مبادلات بانکی استفاده کرده بود تا رد پول را مخفی و مقامات آمریکایی را گمراه کند. این اقدامات نقض جدی قوانین آمریکا تلقی شده بود.
برای اولین بار روزنامه نیویورک تایمز روز دوشنبه ۱۶ تیرماه گزارش داد که به زودی مذاکرات آمریکا با دومین بانک آلمان، کامرتس بانک، پیرامون اتهام نقض تحریمها آغاز خواهد شد و توافق نهایی پیرامون جریمه احتمالی تا آخر تابستان حاصل خواهد شد.
این گزارش مبلغ جریمه احتمالی را حداقل ۵۰۰ میلیون دلار عنوان کرده و نوشته است که اتهام کامرتس بانک استفاده از سیستم مالی آمریکا برای تراکنشهای مالی به نیابت از کشورهای تحت تحریم مالی واشینگتن از جمله ایران است.
دولت آمریکا تحقیقات مشابهی را در مورد نقض تحریمهای برخی کشورها در مورد دویچه بانک انجام میدهد.
به گزارش بی بی سی(BBC)، رسانه دولتی انگلیس، در چند سال گذشته دولت آمریکا با ردگیری پولهای "غیرقانونی" در این کشور تحقیقات وسیعی را درباره سیستم بانکی کشورهای اروپایی آغاز کرده است.
دولت آمریکا متوجه شد که نیاز به دور زدن تحریمها و نیاز به دسترسی به دلار باعث شده تا بانکهای اروپایی به جای مشتریان خود که مشمول تحریم هستند، این عملیات را از طریق دفاترشان در آمریکا انجام دهند.
آنها دریافتند بانکهایی در کشورهای سوییس، فرانسه و بریتانیا در طول یک دهه میلیاردها دلار پول را عمدتا از دفاتر خود در نیویورک جابجا کردهاند.
اتهام نقض تحریمهای آمریکا توسط کامرتس بانک از سال ۲۰۱۰ مطرح است و رویترز مینویسد که این بانک تا سال ۲۰۱۳ حدود یک میلیارد و ۲۷۰ هزار دلار برای تدارک آغاز روند تحقیقات دولت آمریکا کنار گذاشته است.
تاکنون بانک سوئیسی "اچاسبیسی" یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار، "آیانجی" هلند ۶۱۹ میلیون دلار و "استاندارد چارتر" بریتانیا ۶۷۰ میلیون دلار جریمه به آمریکا پرداخت کردهاند.
کردیت اگریکول و سوسیته جنرال از دیگر بانکهای اروپایی هستند که منتظر آغاز روند تحقیقات آمریکا درباره اتهامات مشابه هستند.
نظرات
ارسال نظر جدید