به گزارش «تابناک»، خبر پرداخت نخستین قسط از ۴.۲ میلیارد دلار داراییهای بلوکه شده ایران در غرب، مهمترین موضوع مربوط به ایران است که امروز مورد توجه شماری از مطبوعات و رسانههای جهانی قرار گرفته است.
خبرگزاری فرانسه ضمن پرداختن به این موضوع به نقل از سید عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه ایران مینویسد، روز گذشته جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب توافق هستهای ژنو، نخستین قسط از این مبلغ را دریافت کرده است.
عراقچی گفته، نخستین بخش از این داراییها، شامل ۵۰۰ میلیون دلار به حسابی در یک بانک سوئیس واریز شده و همه چیز بنا بر توافقنامه انجام شده است.
اما اخبار مربوط به حضور وزیر خارجه ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ و دیدارهای وی در حاشیه این کنفرانس با مقامات ارشد کشورها، از جمله دیگر موضوعات مهم امروز است. در این زمینه، خبرگزاری کویت از دیدار وزرای خارجه ایران و فرانسه خبر داده و مینویسد، لورن فابیوس، وزیر خارجه فرانسه، روز گذشته در مونیخ مذاکراتی درباره توافقنامه هستهای ایران و گروه ۱+۵ با محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران انجام داده است.
بنا بر بیانیهای که وزارت خارجه فرانسه منتشر کرده، در این دیدار فابیوس درخواست کرده ایران همه گامهای ضروری را برای اطمینان از اینکه این کشور به دنبال سلاح هستهای نیست، بردارد.
در مطلب دیگری در همین زمینه، خبرگزاری «ترند» موضوع دیدار وزیر خارجه ایران با دبیرکل سازمان ملل را مورد توجه قرار داده است. این خبرگزاری مینویسد، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، روز گذشته به درخواست بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل با وی دیدار کرده است.
در جریان این دیدار دو طرف درباره همکاریهای متقابل میان ایران و سازمان ملل گفتوگو کردهاند. ظریف در گفتوگو با بان، کنفرانس مونیخ را فرصتی خوب خوانده که اجازه میدهد ایران مواضع خود را درباره موضوعات گوناگون بیان کند.
وی همچنین بر اهمیت طرح دیدگاههای واقعی مردم ایران به منظور خنثی کردن تلاش کسانی که در پی تحریف مواضع ایران هستند، تأکید کرده است.
در میان دیگر مطالب، روزنامه «گالف تودی» از تمایل هند برای پیوستن به پروژه خط لوله گازی ایران ـ پاکستان خبر داده است. به نوشته این روزنامه، سلمان خورشید، وزیر امور خارجه هند اظهار داشته که شاید کشورش نسبت به احیای پروژه چند میلیارد دلاری انتقال گاز ایران به هند از طریق پاکستان اقدام کند.
وی در یک مصاحبه گفته، اگر در میان همه طرف جدیت باشد، کشورش آماده است تا نسبت به واردات گاز ایران و همچنین آسیای مرکزی از طریق پاکستان اقدام کند. وی گفته چنین پروژههای منطقهای، میتواند ضمن ایجاد وابستگیهای متقابل، پاکستان و هند را وادار کند تا میان خود روابط همکاری جویانه بلندمدت برقرار کنند.
در پایان، در یک مطلب اقتصادی دیگر، سایت خبری «ترِید عربیا» (Trade Arabia) از افزایش صادرات نفت «اوپک» به واسطه افزایش میزان نفت صادراتی ایران و عراق خبر داده است.
به نوشته این سایت، میانگین صادرات نفت اوپک در ماه ژانویه ۲۹.۹۴ میلیون بشکه در روز بوده که نسبت به میانگین ۲۹.۶۳ میلیون بشکه در روز در ماه دسامبر سال گذشته میلادی، افزایش نشان میدهد. این ارقام بر پایه دادههای آماری نفتکشها و همچنین اطلاعات از منابع در شرکتهای نفتی، اوپک و مشاوران نفتی به دست آمده است.
بنا بر این اطلاعات، در صورتی که افزایش صادرات نفت ایران، عراق و نیز لیبی همچنان ادامه داشته باشد، میزان صادرات نفت اوپک در سال ۲۰۱۴ باز هم افزایش پیدا خواهد کرد.
منبع خبر : تابناک
مورخ : 1392.11.13
نظرات
ارسال نظر جدید