توافق ژنو امکان دسترسی ایران به 4.2 میلیارد دلار از دارایی های بلوکه شده اش را فراهم می سازدو قرار بوده است این رقم در 8 مرحله پرداخت شود.
خریداران آسیایی نظیر ژاپن و کره جنوبی پیشتر بخشی از پولی را که از بابت واردات نفت به ایران بدهکار بودند، بر اساس یک برنامه پرداخت و در قالب توافق ژنو به ایران پرداخت کرده بودند.
ایران خواهان دریافت 3 قسط پایانی پول خود شامل اقساط ششم، هفتم و هشتم به مبلغ مجموعا 1.65 میلیارد دلار در قالب توافق ژنو از هند بوده است، اما دهلی نو به دلیل عدم وجود مکانیزم بانکی مناسب، نتوانست اقساط ماه های می و ژوئن را به موقع به ایران پرداخت نماید.
مکانیزم مورد استفاده فعلی، با استفاده از بانک مرکزی امارات امکان دسترسی تهران به پول نفت خود به درهم را فراهم می کند.
یک منبع صنعتی که نخواست نامش فاش شود در این باره اظهار داشت: «تمام پالایشگاه ها (ی هند) این پرداخت را انجام داده اند.»
هند در ماه گذشته میلادی اولین قسط از بدهی نفتی خود به ایران در قالب توافق ژنو را پرداخت کرد.
550 میلیون دلاری سوم نیز قرار است در روز 20 جولای به ایران پرداخت شود، به شرطی که این کشور به تمام تعهدات خود بر اساس طرح اقدام مشترک عمل نماید.
ایران و 6 قدرت جهانی از هفته گذشته، مذاکرات برای رسیدن به توافق نهایی را در وین از سر گرفته اند، اما هنوز نشانه ای از پیشرفت چشمگیر در مذاکرات دیده نمی شود.
شرکت های مانگالور، اسار اویل، ایندین اویل، هندوستان پترولیوم و میتال انرژی هند مجموعا 4.6 میلیارد دلار تا روز 31 می به شرکت ملی نفت ایران بدهکارند.
نظرات
ارسال نظر جدید