به گزارش «تابناک»، خبر تعیین تاریخ دور بعدی مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱+۵، مهمترین موضوعی است که از روز گذشته تاکنون مورد توجه شمار بسیاری از مطبوعات جهانی قرار گرفته است.
خبرگزاری فرانسه ضمن پرداختن به این موضوع مینویسد، روز گذشته، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران دیدار کرده و دو طرف در این دیدار توافق کردهاند که دور جدید مذاکرات هستهای ایران، هجدهم فوریه برگزار شود.
به گفته اشتون، این مذاکرات در شهر وین برگزار خواهد شد. وی افزوده اتحادیه اروپا با جدیت فراوان به همکاری با ایران برای دور جدید مذاکرات خواهد پرداخت.
برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ و حضور وزیر خارجه ایران در این کنفرانس، از جمله دیگر موضوعات مورد توجه مطبوعات و رسانهها بوده است. خبرگزاری «ترند» اشاره میکند که محمد جواد ظریف برای شرکت در پنجاهمین کنفرانس امنیتی مونیخ به آلمان سفر کره است.
در این کنفرانس که از روز گذشته آغاز شده و سه روز ادامه خواهد داشت، مقامات ارشد و سیاستگذاران کشورهای جهان درباره مسائل مربوط به امنیت جهانی و سیاست خارجی بحث و گفتوگو خواهند کرد. این خبرگزاری اشاره میکند که حضور ظریف در کنفرانس مونیخ، به واسطه دعوت رسمی «ولفگانگ ایشینگر»، رئیس این کنفرانس صورت گرفته است.
اما در پی انتشار اخباری مبنی بر تمایل دولت امارات برای سرمایهگذاری در ایران، روزنامه «گالف نیوز» امروز از تمایل متقابل ایران نسبت به این امر سخن گفته است. این روزنامه به نقل از سفیر جمهوری اسلامی ایران در امارات مینویسد، ایران اطمینان دارد که میتواند پیوندهای اقتصادی و سیاسی محکمتری با امارات برقرار کند.
محمدرضا فیاض ضمن بیان اینکه ایران به دنبال رسیدن به رشد اقتصادی است، به نقش کشورهای همسایه در این زمینه اشاره کرده است.
وی همچنین گفت: «سرمایهگذاران زیادی در جهان هستند که تمایل خود نسبت به آمدن به ایران و سرمایهگذاری در ایران را اعلام کردهاند».
در یک مطلب اقتصادی دیگر، روزنامه «ژاپن تودی» از کاهش واردات نفت ژاپن از ایران در ماه دسامبر سال گذشته میلادی خبر داده است. به نوشته این روزنامه، واردات نفت خام ژاپن از ایران در ماه دسامبر گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱ درصد کاهش داشته و به ۱۶۵۲۹۵ بشکه در روز رسیده است.
در مجموع سال ۲۰۱۳ نیز واردات این کشور از ایران، سقوطی ۶.۴ درصدی داشته و به میانگین ۱۷۷۴۱۴ بشکه در روز رسیده بود که پایینترین میزان واردات نفت ژاپن از ایران از سال ۱۹۸۱ تاکنون به شمار میرود. این روزنامه اشاره میکند که ژاپن، چین، هند و کره جنوبی، مهمترین خریداران نفت ایران بودهاند که تحت فشار تحریمهای آمریکا، ناچار به کاهش میزان خرید خود شدهاند.
در پایان روزنامه «تودی زمان» ترکیه با انتشار مطلبی، از افزایش قاچاق مواد مخدر به ترکیه از مسیر ایران خبر داده است.
به نوشته این روزنامه در گزارشی که پلیس ترکیه درباره وضعیت مواد مخدر در این کشور در سال ۲۰۱۳ منتشر کرده، آمده میزان انتقال مواد مخدر به ترکیه از طریق ایران در سال گذشته افزایش داشته است.
در این گزارش همچنین اشاره شده که به دلیل فعالیتهای پلیس، مسیرهای معمول قاچاق به ترکیه تغییر کرده و اکنون قاچاقچیان از مسیرهای جدید مواد مخدر را از ایران به ترکیه و از آنجا به هلند انتقال میدهند. در سال گذشته، ۴۹۲ شهروند خارجی به دلیل اتهامات مربوط به مواد مخدر در ترکیه بازداشت شدهاند که برخی از آنها ایرانی بودهاند.
نظرات
ارسال نظر جدید