به گزارش خبرنگار مهر، ستار محمودی با اعلام اینکه در سال گذشته 570 شهر در مرحله سر به سر از لحاظ منابع آبی بودند و وضعیت 6 شهر حادتر بود گفت: همچنین در سال جاری نیز 517 شهر در مرحله سر به سر آبی و 12 شهر در وضعیت حادتری قرار دارند.
قائم مقام وزیر نیرو اظهارداشت: اراک، اصفهان، بندرعباس، تهران، شیراز، قزوین، قم، کرج، کرمان، مشهد، همدان و یزد 12 شهر دچار وضعیت حاد به لحاظ منابع آب است. مدیریت مصرف، حفر چاهها، تامین مخازن جدید و تغییر در رفتار فنی شبکه خطوط انتقال از جمله راهکارهای رفع کمبودهای آبی در این شهرها است.
محمودی ادامه داد: با 20 درصد صرفه جویی در مصرف آب در این کلانشهرها، تابستان را با کمترین نوسانها پشت سر خواهیم گذاشت. وی با بیان اینکه در حال حاضر، تهران به یک رفتار مصرفی مشخص رسیده است گفت: ضرورت ایجاد رینگ تهران برای انتقال آب از سامانه غرب به شرق بیشتر احساس میشود و امیدواریم با وارد مدار شدن تصفیه خانه ماملو، به وضعیت تامین آب تهران کمک شود.
وی با بیان اینکه نیاز آبی 12 شهر دچار بحران آبی در سال گذشته دو میلیارد و 100 میلیون مترمکعب بوده و امسال دو میلیارد و 360 میلیون مترمکعب است بیان داشت: وزارت نیرو از ابتدای اردیبهشت ماه در حال آمادهباش است و همه موارد مربوط به این 12 شهر را به دقت بررسی کرده است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو خاطرنشان کرد: در شش حوضه آبریز اصلی کشور بین 10 تا 31 درصد کاهش بارشها در مقایسه با دوره درازمدت وجود دارد و در این میان تنها وضعیت بارشهای حوضه مرزی شرق 7 درصد مثبت بوده که آن هم تنها 103 میلیمتر بارش داشته و به طور کل منطقه کم آب و حوضه کوچکی است.
قائم مقام وزیر نیرو بارشها در همه استانهای کشور را یکنواخت ندانست و افزود: در استانهای آذربایجانغربی، اردبیل، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، خوزستان، سمنان، فارس، قم، کهگیلویه و بویراحمد و یزد کاهش بارشها نسبت به دوره درازمدت دو رقمی است و از 31 استان کشور 21 استان با کاهش بارشها روبرو بوده و منفی هستند.
وی ادامه داد: با وجود همه کم آبیها، گزینه جیره بندی آب در دستور کار وزارت نیرو نیست. جیرهبندی برای زمانی است که چاره دیگری وجود ندارد اما اگر مدیریت مصرف اعمال نشود، کاهش فشار در ساعتهایی از روز رخ میدهد که آن هم با اطلاعرسانی پیشین خواهد بود.
محمودی درباره روند ادامه کار طرح انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی گفت: طرحهایی که از دورههای گذشته مطالعه شده و وارد گام بعدی اجرا شده است، به هماهنگیهایی با حوزههای محیط زیست نیاز دارد و تا زمانی که طرحی تایید محیط زیست را نگیرد و مشکلات آن در سطوح اجتماعی، استانی و محیط زیستی حل نشود؛ ادامه نمییابد.
نظرات
ارسال نظر جدید