وی با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده در نظام بانکی برای بالابردن میزان سرمایهگذاری عنوان کرد: سعی کردهایم با نگاهی ویژه گستره این تسهیلات را بالا ببریم. در کنار آن در بودجه نیز اعتباراتی در نظر گرفته شده که با سپردن آنها به سیستم بانکی کشور، بانکها بتوانند با استفاده از آنها دو برابر و یا حتی بیشتر از آن را به عنوان تسهیلات در اختیار بخش خصوصی گذاشته و به این ترتیب منابع مورد نیاز برای سرمایهگذاری را تجهیز کند.
مشاور معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور خاطر نشان کرد: به این ترتیب با اتخاذ این دو روش و راهکار سعی خواهیم کرد ضریب سرمایهگذاری را که نقشی حیاتی در اقتصاد ایفا میکند، بالا برده و به میزان قابل قبولی برسد.
کردبچه درباره چگونگی در نظر گرفتن درآمدهای نفتی در بودجه سال 93 نیز توضیح داد: در بودجه سه نوع درآمد نفتی داریم که یکی صادرات نفت خام است و یک میلیون بشکه در روز در نظر گرفته شده، یکی صادرات میعانات گازی است که روزانه 297 هزار بشکه خواهد بود و دیگری میعاناتی است که شرکت ملی نفت به پتروشیمیهای داخلی میدهد.
وی ادامه داد: مجموع این سه درآمد به روزانه یک میلیون و 417 هزار بشکه در روز میرسد که برای هر بشکه درآمدی 100 دلاری در نظر گرفته شده است.
مشاور معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با اشاره به سندهای بالادستی نظام و سیاستهای آن در نحوه فروش نفت نیز اظهار کرد: با توجه به قانون برنامه پنجم توسعه بخشی از درآمدهای حاصل از فروش نفت باید به مسائل خاصی اختصاص یابند. برای مثال بخشی از سهم صادرات باید به صندوق توسعه ملی اختصاص یابد و یا بخشهای دیگر که هر کدام سهمی در این قوانین به خود اختصاص دادند به هرحال با کسرکردن سهم این بخشها درآمد نفتی باقیمانده با توجه به محاسبات انجام شده وارد بودجه میشود.
نظرات
ارسال نظر جدید