به نوشته این روزنامه، علی طیب نیا که با سفر به استانبول، دعوتنامه حسن روحانی، رئیس جمهور ایران را به رجب طیب اردوغان، همتای ترکیهای وی تحویل داده گفته، ایران درخواستهایی برای سرمایهگذاری از سوی کشورهای غربی دریافت کرده است. طیب نیا گفته: «اغراق نیست اگر بگوییم که سرمایه گذاران اروپایی برای سرمایهگذاری در ایران صف کشیدهاند».
البته سفر طیب نیا به ترکیه، مورد توجه دیگر مطبوعات این کشور نیز قرار گرفته است، به طوری که روزنامه «صباح» نیز با انتشار مطلبی در این زمینه، از عزم ایران برای ارتقای روابط تجاری با ترکیه سخن گفته است.
به نوشته این روزنامه، طیب نیا گفته رساندن حجم تجارت میان ایران و ترکیه به ۳۰ میلیارد دلار، کار دشواری نیست. وی همچنین پیشنهاد کرده مبادلات مالی دو کشور با ارزهای خودشان (ریال و لیره) انجام گیرد. وی اشاره کرده با توجه به اینکه حجم تجارت دو کشور در حال حاضر ۲۲ تا ۲۳ میلیارد دلار است، دستیابی به هدفگذاری اعلام شده کار سختی نیست و نیاز به اجرایی کردن مجموعهای ترتیبات تجاری دارد.
اما به جز ترکیه، روابط اقتصادی ایران با روسیه نیز امروز مورد توجه برخی از مطبوعات و رسانهها بوده است. روزنامه «مسکو تایمز» با انتشار مطلبی از تلاش روسیه برای دستیابی به توافق «نفت در برابر کالا» با ایران خبر داده است.
به نوشته این روزنامه، آلکسی اولیوکایف، وزیر اقتصاد روسیه گفته، این کشور امیدوار است توافقنامه تأمین گندم و تجهیزات برای ایران در ازای نفت، به زودی حاصل شود. این روزنامه اشاره میکند، پیشتر و در ماه ژانویه، خبرگزاری «رویترز» از مذاکره ایران و روسیه بر سر توافقی خبر داده بود که بر اساس آن، مسکو روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت ایران را در ازای کالاها و تجهیزات روسی دریافت خواهد کرد.
به جز این، خبر درخواست ایران از روسیه برای کمک جهت عضویت در سازمان تجارت جهانی، موضوع دیگری است که به ویژه مورد توجه رسانههای روس قرار گرفته است. خبرگزاری «تاس» روسیه مینویسد، بر اساس تفاهمنامه همکاری که میان وزیر اقتصاد روسیه و وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران به امضا رسیده، ایران از روسیه درخواست کرده برای عضویت در سازمان تجارت جهانی به این کشور کمک کند. در سند تفاهمنامه دو کشور آمده است: «طرف ایرانی درخواست مشاوره و کمک روسیه به ایران را برای عضویت در سازمان تجارت جهانی مطرح و طرف روس با پیشنهاد کمک موافقت کرد».
در نهایت، در یک مطلب اقتصادی دیگر، روزنامه «گالف نیوز» به بررسی تأثیرات کاهش قیمت جهانی نفت بر کشورهای صادرکننده پرداخته است. این روزنامه مینویسد به اعتقاد کارشناسان، کشورهایی چون عراق به واسطه درگیر بودن با ناآرامیها و بیثباتیها در داخل و همچنین کشورهایی چون ایران به سبب وجود تحریمهای بینالمللی، پیش از دیگران از ادامه روند کاهشی قیمت نفت زیان میبینند. در عین حال، به عقیده این کارشناسان، دامنه تأثیرات این روند کاهشی به دیگر کشورها نیز خواهد رسید و کشورهایی چون بحرین و عمان نیز ناچار خواهند شد، بودجه خود را بازنگری کنند.