وی اظهار کرد: اینکه در برابر شش قدرت بزرگ دنیا حرف می زنیم، کار کمی نیست.
رییس جمهوری ادامه داد: انقلاب اسلامی ، دفاع مقدس و مذاکرات اخیر ، سه حادثه مهمی است که از سال 1341 تا امروز داشته ایم .
وی بیان کرد: هر آنچه داشته، داریم و خواهیم داشت؛ در سایه علم، دانش، ایثار و فداکاری حاصل گرفته است.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی افزود: اینکه قلم عالِم و مرکب عالِم با خون شهید مقایسه شده؛ نشان از آن است که علم و ایثار باید در کنار هم قرار گیرد.
وی با اشاره به دلاورمردی های رزمندگان اسلام در دوران جنگ تحمیلی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس هم علم و ایثار کنار یکدیگر قرار گرفته بود و اگر در میدان های جنگ برنامه ریزی، طراحی و ابزار دقیق در کنار ایثار و فداکاری استفاده نمی کردیم، به هدف نمی رسیدیم .
وی اضافه کرد: در جبهه دفاع مقدس تجربه ، علم ، دانش و برنامه ریزی در کنار ایثار، ما را به پیروزی رساند.
رییس جمهوری ادامه داد: در انقلاب اسلامی نیز همه مراحل با برنامه ریزی انجام شد و اگر رویکرد امام(ره) هدف و برنامه نداشت، این انقلاب به پیروزی نمی رسید.
روحانی افزود: رویکرد امام راحل آماده سازی افکار عمومی مردم برای یک انقلاب عمومی بود در حالی که خیلی ها ، رویکردها و راهکارهای دیگری داشتند .
وی تصریح کرد: امام راحل هیچوقت بدون مشورت حتی با شاگردانشان، تصمیمات مهم را اتخاذ نمی کردند.
* رییس جمهوری: نقد دلسوزانه به نفع کشور است / از نظر منتقدان استفاده کنیم
حجت الاسلام حسن روحانی در ادامه سخنان خود؛ با بیان اینکه ما باید از نظر منتقدان استفاده کنیم ، گفت: نباید هوچی گر باشیم اما باید نقد کنیم، نقد سازنده به نفع کشور است.
وی افزود: منتقد دلسوز ، عین حامی دلسوز است؛ منتقدی که دلسوزانه حرف بزند ، نکته ای را بیان و برای تقویت نظام حرکت کند.
وی با بیان اینکه همه ما نیاز به نقد داریم، اظهار کرد: به فرموده مقام معظم رهبری اگر کسی به این مذاکرات نقدی دارد، بنشیند با آنها صحبت و بحث کنند.
رییس جمهوری با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان دولت و ملت، همدلی و همزبانی خاطرنشان کرد: بایستی از این شعار حداکثر بهره برداری را بکینم.
وی تصریح کرد: با توجه به شعار امسال، بایستی به هم نزدیکتر شویم و این مهم نیز با علم، گذشت و ایثار امکان پذیر است.
حجت الاسلام روحانی بیان داشت: در مسایل نظری و بحث های سیاسی، اولا باید قصد قربت داشته باشیم؛ اگر جدال ، خودنمایی و قصد قربت نباشد، همه گناه می شود.
وی تصریح کرد: امسال ، سالی است که باید قصد قربت ها را بالا ببریم تا همدلی و همزبانی ایجاد شود.
رییس جمهوری در ادامه با بیان این که برای رفع مشکلات به دانش، ایثار و البته سرمایه نیاز است، اظهار کرد: اینکه در ذهن ماست که مشکلات ما را دولت حل کند؛ این مسیر، مسیری نیست که مشکلات را مرتفع نماید.
وی خاطرنشان کرد: دولت می تواند تصمیمات اساسی و کلان در اقتصاد را اتخاذ کند، اما کار اصلی باید از طریق مردم و توسط آنان انجام گیرد.
وی با بیان این که ما باید کار را به مردم واگذار و از آنان را حمایت کنیم، تصریح کرد: در این مسیر نخبگان، برگزیدگان و همه صاحبنظران باید کمک کنند.
حجت الاسلام روحانی به بودجه عمرانی 32 هزار میلیارد تومانی کشور در سال 93 اشاره و اضافه کرد: کشور با این مبلغ ها درست نمی شود و به سرمایه ای کلان نیاز دارد بنابراین ما باید سرمایه را جذب کنیم.
وی با بیان این که سرمایه در گیلان به دلیل امنیت به سهولت جذب می شود، خاطرنشان کرد: گیلان ، استانی آماده برای سرمایه گذاری است که باید برای جذب سرمایه گذار، آنان را تشویق کنیم.
وی به نعمت های خدادادی در استان گیلان اشاره و بیان کرد: گیلان ، استانی مرزی است؛ منطقه آزاد و بندر از جمله امکانات در گیلان می باشد.
حجت الاسلام روحانی در ادامه با بیان این که برای رسیدن استان به نقطه اوج باید ایثار و از خودگذشتگی داشته باشیم، اظهار کرد: همه ما باید راه ایثار را برگزینیم، این راه نباید متوقف شود.