به گزارش بانکداران ۲۴ (Banker)،درواقع از 20 اردیبهشت ماه امسال قیمتها در این بازار تحت تأثیر عوامل مختلفی نظیر تعیین تکلیف کلی مواجهه امریکا با برجام و نیز فرارسیدن ماه مبارک رمضان اندکی به عقب بازگشته است هرچند هنوز قیمتها دراین دو بازار نسبت به ابتدای سال رشد قابل توجهی نشان میدهد، از بهمن ماه سال گذشته در کنار افزایش فصلی تقاضا تهدیدهای رئیس جمهوری امریکا درخصوص خروج از برجام و آینده مبهم این سند نیز بر التهاب بازار ارز و طلا افزوده بود. اما پس از خروج رسمی امریکا از برجام و باقی ماندن اروپا و ایران تا حدودی فضا روشن شده است هرچند که هنوز تا رسیدن به یک توافق جامع راه به نسبت طولانی باقی مانده است. از سوی دیگر در بازار طلا و سکه به صورت سنتی در آستانه ماه رمضان تقاضا افت میکند. درکنار آن در روزهای اخیر نرخ جهانی اونس طلا نیز با ریزش قابل توجهی همراه بوده که تأثیر مستقیمی بر بازار طلای ایران داشته است.
عقبگرد 7.9 درصدی سکه
بازار سکه از ابتدای سال تاکنون با نوسان قیمتی بالایی همراه بوده است. در روز پایانی سال گذشته نرخ سکه تمام بهار آزادی طرح جدید یک میلیون و
614 هزار تومان بود که رفته رفته این نرخ به بالای دو میلیون تومان هم رسید ولی از 20 اردیبهشت بخشی از حباب قیمتی آن تخلیه شد به طوری که روز گذشته نرخ آن به یک میلیون و 936 هزار تومان رسید.با مقایسه قیمت دیروز سکه با روز بیستم اردیبهشت ماه شاهد افت 167 هزار تومانی آن معادل 7.9 درصد هستیم. اما زمانی که نرخ این کالا را با ابتدای سال یا ابتدای اردیبهشت ماه مقایسه کنیم همچنان رشد نشان میدهد. درحالی که نرخ سکه در روز پایانی فروردین ماه به یک میلیون و 829 هزار تومان رسیده بود، این نرخ با وجود افت روزهای اخیر با 107 هزار تومان افزایش (معادل 5.8 درصد) به یک میلیون و 936 هزار تومان رسیده است.همچنین از ابتدای سالجاری تا روزگذشته نیز سکه با رشد 19.9 درصدی مواجه بوده است به طوری که نرخ روز پایانی سال گذشته که یک میلیون و 614 هزار تومان بود به یک میلیون و 936 هزار تومان رسیده است.
افت 10.2 درصدی طلا
به نوشته ایران،در بازار طلا نیز شاهد روند حرکتی مشابهی هستیم به گونهای که در 10 روز اخیر قیمتها در این بازار افت داشته ولی از ابتدای سال تاکنون همچنان رشد نشان میدهد.روزگذشته نرخ هر گرم طلای 18 عیار به 181 هزار تومان رسید که در مقایسه با قیمت 201 هزار و 638 تومانی21 اردیبهشت 20 هزار و 638 تومان معادل 10.2 درصد کاهش داشته است. این درحالی است که از ابتدای اردیبهشت ماه تاکنون شاهد رشد 6.5 درصدی این محصول هستیم به طوری که نرخ آن نسبت به نرخ 169 هزار و 871 تومانی روز پایانی فروردین بیش از 11 هزار تومان رشد داشته است. همچنین نسبت به ابتدای سال نیز قیمتها گویای رشد 27 هزار و 659 تومانی یا 18 درصدی است.
کاهش 758 تومانی یورو
بازار ارز نیز در دهه سوم اردیبهشت ماه امسال روند نزولی قابل توجهی را تجربه کرده است. درحالی که نرخ یورو در بازار آزاد روز 21 اردیبهشت ماه به 7981 تومان رسیده بود، دیروز این نرخ به 7223 تومان عقب نشینی کرده است که نشان دهنده افت 758 تومانی معادل 9.4 درصد هستیم.اما همچون بازار طلا و سکه در بازار ارز نیز قیمتها با وجود افت نسبت به ماههای قبل رشد فزایندهای را نشان میدهد، به گونهای که از ابتدای اردیبهشت ماه تا روز گذشته نرخ یورو 448 تومان (6.6 درصد) بالاتر رفته است. نسبت به ابتدای سال نیز نرخ این ارز با 1387 تومان افزایش ،رشد 23.7 درصدی را به نمایش گذاشته است.