به گزارش بانکداران ۲۴ (Banker)،برخی معاملهگران با جوسازی پیرامون اخبار سیاسی موقعیت جدیدی را برای خود تعریف کردند.سکه هفته گذشته در حالی که بازار تنها سه روزی کاری داشت و سه روز دیگر تعطیل بود، نزدیک به ۱۰۰ هزار تومان افزایش را ثبت کرد و با شکست مرز ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی به سوی مقاومت بعدی حرکت کرد. سکه که پنجشنبه ۲ هفته پیش با قیمت ۲ میلیون و ۱۴۹ هزار تومان به کار خود پایان داده بود، در ششمین روز هفته گذشته به قیمت ۲ میلیون و ۲۳۰ هزار تومان رسید.
رشد سکه از روز دوم
روند افزایشی سکه از روز یکشنبه کلید خورد. فلز گرانبهای داخلی در اولین روز هفته ۱۹ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و با قیمت ۲ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان به کار خود پایان داد؛ با این حال از روز یکشنبه روند بازار تغییر کرد. در دومین روز هفته، سکه با ۳۵ هزار تومان افزایش به قیمت ۲ میلیون و ۱۶۵ هزار تومان رسید. به گفته برخی فعالان، در آستانه شروع تعطیلات، بازیگران بازار سکه خریدهای خود را بالا بردند؛ به باور شماری از بازیگران بازار، دلیل افزایش خریدهای معاملهگران سکه انتظار آنها برای افزایش بهای اونس در بازارهای جهانی بود. البته این حادثه تا روز جمعه رخ نداد، هر چند که عوامل دیگری دست به دست هم دادند تا فلز گرانبهای داخلی در آخرین روز هفته یک روز افزایشی دیگر را سپری کند. سکه که معاملات خود را در روز یکشنبه در کانال ۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان به پایان برده بود، روز پنجشنبه را با قیمتهایی بالای مرز ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان کلید زد. به گفته فعالان، عامل اصلی شروع افزایشی بازار تحرکات معاملهگران سکه در روزهای تعطیل بود. شنیدهها حاکی از آن است، سکه در همان روز دوشنبه توانست در واکنش به اخبار سیاسی به مرز ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برسد. تحرکات افزایشی معاملهگران سکه در آخرین روز هفته ادامه یافت و قیمت این فلز گرانبها به ۲ میلیون و ۲۳۰ هزار تومان رسید. گفتههای برخی فعالان، از نزدیک شدن قیمت سکه در ساعات انتهایی روز به مرز ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان حکایت داشت.
مقاومت یا عبور سکه؟
تحلیل گران بازار سکه اعتقاد دارند، شکست یا مقاومت مرز مقاومتی ۲میلیون و ۲۵۰ هزار تومانی تا حد زیادی در انتظارات آینده معاملهگران اثرگذار خواهد بود. عده زیادی باور دارند، شکست این مرز مقاومتی به معنای صعود به سطوح بالاتر و ثبت رکوردهای افزایشی بیشتر است. گروهی از معاملهگران حتی عنوان کردهاند، مرز مقاومتی مهم پس از نقطه ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تومانی رقم ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود. با این حال، عده دیگری از فعالان بازار با چنین عقیدهای موافق نیستند و اعتقاد دارند، انتظارات معاملهگران افزایشی با عوامل بنیادی هم خوانی ندارد؛ از نظر آنها، پس از چند روز تعطیلی و با شروع بازارها در روز شنبه بخشی از خریدهای گذشته تخلیه خواهد شد و قیمت در مسیر نزولی قرار خواهد گرفت. البته دو هفته پیش نیز برخی معاملهگران باور داشتند قیمت سکه به سقف نزدیک شده است و با افزایش فروش مواجه خواهد شد ولی در هفتهای که گذشت، روند قیمتی برخلاف انتظار آنها بود. بهنظر میرسد در شرایط فعلی بیشتر انتظارات و تعیین موقعیت معاملهگران براساس اخبار صورت خواهد گرفت؛ از این رو، بهنظر میرسد اعتبار پیشبینیها کوتاهتر از گذشته باشد.
متغیر اثرگذار در رشد سکه
یکی از عواملی که در هفته گذشته در انتظارات معاملهگران نقدی سکه اثر داشت، روند قیمتی این فلز گرانبها در معاملات آتی بود. سکه تحویل دی ماه روز پنجشنبه از مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان عبور کرد و با صف خرید هفته خود را به پایان رساند. روز یکشنبه سکه تحویل دی زیر کانال ۲ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان قرار داشت.افزایش قیمت سکه در شرایطی در بازار رخ داد که بهای اونس در بازارهای جهانی تغییرات افزایشی خاصی را تا ساعت ۴بعدازظهر روز جمعه تجربه نکرد و در گیرودار مرز هزار و ۳۰۰ دلار نوسانات خود را صورت داد. درحالیکه متغیر جهانی اونس از رشد سکه و طلا در بازار داخلی حمایت نمیکرد، افزایش بهای دلار در بازار غیررسمی نقش یک محرک را داشت. البته به گفته فعالان، انتظارات معاملهگران سکه بیش از هر عامل دیگری در رشد قیمت این بازار موثر بود. بهعنوان مثال، یکشنبه گذشته دلار رشد خاصی نداشت و بیشتر معاملات با شرط تحویل در روز جاری صورت میگرفت. از روز دوشنبه با جوسازی معاملهگران با انجام برخی خرید و فروشهای محدود در معاملات پشت خطی قیمت دلار از مرز ۶ هزار و ۵۰۰ تومان فراتر رفت. بهنظر میرسد همین عبور دلار از این مرز به سکهبازان کمک کرد. دلار پس از رشد تا نزدیکی محدوده ۶ هزار و ۵۵۰ تومان در روزهای تعطیل، در آخرین روز هفته با باز شدن رسمی بازار، کمی عقبنشینی کرد.
سرنوشت دلار
به نوشته دنیایاقتصاد،یکی از عوامل اثرگذار در رشد قیمت دلار، افزایش نرخ حواله درهم و عبور آن از مرز هزار و ۷۵۰ تومان بود. نرخ حواله درهم و دلار با یکدیگر رابطه مستقیم دارند و بهطور سنتی افزایش یکی به رشد دیگری منجر میشود. برخی تحلیلگران فنی باور دارند درهم در کانال صعودی قرار گرفته است و در صورتی که روند بازار تغییر نکند، میتواند رشد بیشتری را تجربه کند.
البته بخشی از معاملهگران عنوان میکنند، بازار تا آغاز تابستان رشد خاصی را تجربه نخواهد کرد و در انتظار اثر اجرایی شدن تحریمها باقی خواهد ماند. عدهای نیز باور دارند، با افزایش قیمت مسکن، بخشی از نقدینگی به سوی این بازار روانه شده است و در کوتاهمدت خطری متوجه بازار ارز نخواهد بود. این در حالی است که عده دیگری باور دارند، روند قیمت سکه نشانگر آن است که بازیگران این بازار انتظار قیمتهای بالاتری را برای دلار دارند. این در شرایطی است که عده از کارشناسان باور دارند، با تغییر شرایط مسیر قیمتها تغییر خواهد کرد. بهعنوان مثال، معاون اسبق ارزی بانک مرکزی عنوان کرد: اگر آرامش به جامعه بازگردد، این انتظارات تورمی کنترل میشود و کسانی که با قیمتهای بالا ارز را خریدند، خودبهخود فروشنده میشوند. کمال سیدعلی همچنین پیشنهاد کرد: دولت چند سیاست را بهکار ببرد؛ بهطوری که واردات بهصورت قاچاق مدیریت شود تا ارزبری کاهش یابدو انتظارات سفتهبازی را کاهش دهد که سفتهبازان از بازار خارج شوند.وی خاطرنشان کرد: مدیریت مصارف نیز باید صورت گیرد؛ یعنی مصارف کاهش یابد. البته در حال حاضر منابعمان از مصارفمان در سال حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلار اضافهتر است که به ذخایرمان اضافه میشود.