در حالی که تا همین چندی پیش سنای آمریکا بر دولت این کشور برای اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران به شکل فزاینده ای فشار وارد می آورد و این اقدام را به عنوان محرک ایران برای ادامه به مذاکرات تلقی میکرد اکنون گویا تندروهای سنا یک به یک از مواضع قبلی خود کوتاه می آیند. سناتور مک کین آخرین نمونه از تندروهایی است که فعلا دست از تحریم ایران برداشته است!
به گزارش «تابناک»بعد از آنکه دولت اوباما موفق شد تا در اواخر هفته گذشته حمایت برخی از مهرههای کلیدی در سنای آمریکا را در راستای به تعویق انداختن طرح مصوبه تحریمی جدید علیه ایران به دست آورد اکنون گویا به نظر میرسد که تندروهای آمریکایی در سنا یک به یک از مواضع قبلی خود در خصوص تحریم ایران کوتاه میآیند و هرکدام با یک ادبیات این موضوع را بیان میدارند.
بعد از آنکه «استنی هایر» از طراحان مصوبه جدید برای تحریم ایران بدون سر و صدای زیاد از طرحی که خود یکی از بانیان آن بود کنار کشید روز گذشته سناتور جمهوری خواه «جان مک کین» نیز با ادبیاتی البته در لفافه به گونهای نشان داده است که در حال حاضر دیگر به دنبال تحریم ایران نیست.
به عبارت دیگر در حالی که وی به همراه تنی چند از سناتورهای آمریکایی پیش از این اعلام کرده و اصرار داشتند که فشار تحریم ها باید همچنان بر ایران حفظ و حتی افزایش یابد اما اکنون مک کین به گونهای سخن میگوید که گویا همه چیز را در این باب مشروط نگاه میکند!
وی روز گذشته در گفتگویی کوتاه با خبرگزاری CBS عنوان کرده است: اگر طی شش ماه آینده توافقی با ایران صورت نگیرد ایالات متحده باید اقدام به اعمال تحریم های جدید بر علیه این کشور کند.
وی تصریح کرده است: شش ماه زمان موثری است و اذعان کرده است که اکنون ایران همچنان سانتریفیوژهای خود را در اختیار دارد عملیات آب سنگین در اراک را ادامه میدهد و نکته جالبتر از همه اینکه مک کین برخلاف آنچه پیش از این مقامات آمریکایی در خصوص حق غنی سازی ایران بر اساس موافقت نامه ژنو تصریح می کردند اذعان کرده است که «حق» ایران برای غنی سازی به شکل ضمنی در این موافقت نامه وجود دارد.
نگاهی به سخنان جان مک کین نشان میدهد که اکنون حداقل این سناتورهای تند رو از مواضع سابق خود که افزایش بلافاصله تحریم ایران برای تحریک به ادامه مذاکرات بود تا حد زیادی کوتاه آمدهاند و حداقل صحبت از هرگونه تحریمی را منوط به گذشت زمان شش ماهه مندرج در توافقنامه ژنو میدانند.
همچنین نکته مهمتر این است که اکنون «رسیدن به توافق» با ایران یکی از فاکتورهای اصلی در ذهن این سناتورها است که نشان از آن دارد که حداقل احتمال حصول توافق با ایران را در پایان این شش ماه در نظر می آورند.
این همه حاکی از آن است که گویا تلاش های دولت اوباما برای متقاعد کردن تندروها و انتقادات تحلیلگران از مواضع آنها مؤثر واقع شده و به تدریج جو سازی سناتورهای ضد ایرانی سنای آمریکا فروکش میکند و این افراد یک به یک هر کدام با یک ادبیات از مواضع قبلی خود کوتاه می آیند.
منبع : تابناک
نظرات
ارسال نظر جدید