دوشنبه 03 دى 1403 03:45
  تخفیف های زریک  فیس بوک زریک  تحلیل بازار طلا  توئیتر زریک  اینستاگرام زریک  تلگرام زریک  تقویم اقتصادی جهان  وب سرویس قیمت طلا و سکه  سایت های مرتبط با طلا و سکه و ارز

 

 

 

نوع فروش زریک
شمش ٢٠ گرمي ١٨ عيار46,189,376
سیدعباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان شنبه شب در برنامه شب آفتابی شبکه 5 سیما ضمن تشریح توافقنامه ژنو به سؤالات مطرح شده پاسخ داد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره عصبانیت ظریف در مذاکرات ژنو 2 و اینکه آیا این راهبرد سیاسی بود و وزیر خارجه از کوره در رفت،؟ عنوان کرد: ایشان از کوره در نرفت، این یک راهبرد بود و ما باید آن شب این برخورد را می‌کردیم و در مورد زیاده‌خواهی‌های آنها که می‌خواستند از توافق حاصل شده امتیازات بیشتری بگیرند،‌ ایستادگی کنیم و مجبور بودیم در مقابل آنها محکم بایستیم و این برخورد تند را بکنیم.
عراقچی اضافه کرد: در برخی مذاکرات لازم می‌شد ایشان تند شود و من سعی می‌کردم مسیر را برگردانم و تقسیم نقش به خوبی صورت می‌گرفت و برخی جاها لازم بود من محکم صحبت کنم.
معاون وزیر خارجه در خصوص اظهاراتی که ظریف در آن زمان بیان کرد نیز ‌گفت: این عبارات محرمانه نیست، ولی طرح آن به دور از صداقت مذاکرات است و زمانی که برخوردهای ریز در مذاکرات را اصلاح کنیم طرف مقابل ممکن است در آینده مواضعش عوض شود. هنوز مذاکرات تمام نشده و مذاکرات اصلی هنوز در راه است.
اهم اظهارات عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای را به نقل از فارس بخوانید؛
*{در پاسخ به این سؤال که عده‌ای معتقدند اظهارات تند ظریف از اظهارات ملایم آن در تهران ملایم‌تر است}: ‌اصلا این گونه نیست. آقای ظریف برخلاف قیافه خندانی که دارد در مذاکرات خیلی تند و صریح مواضع اتخاذ می‌کند و به موقع و به جا عصبانی هم می‌شود. ظاهر خندان زمانی است که در مقابل دوربین‌ها قرار می‌گیریم و پس از آنکه دوربین‌ها خارج می‌شوند صورت‌ها تغییر می‌کند و صحبت‌ها عوض می‌شود.
*{درباره اینکه گفته می‌شود ظریف در مذاکرات ژنو 2 سر جان کری داده زده}: ‌این خبر تقریبا درست است. در نشست ژنو 2 به توافق خیلی نزدیک بودیم ولی به خاطر رفتار یکی از اعضای 1+5 توافقات حاصل نشد و در جلسه‌ای که تا 12 شب به طول انجامید و وزرای خارجه 6 کشور نیز بودند، جلسه پرتنشی بود و آقای ظریف صریح و تند صحبت کرد و روی صحبت ایشان با همه اعضای نشست بود، ولی مخاطب اصلی وزیر خارجه آمریکا بود.
*فکر نمی‌کنم صحبت‌ها و تعابیری که آقای ظریف به کار برد، هیچ کسی در تاریخ آمریکا اینقدر محکم و قوی چنین تعابیری را در مورد وزیر خارجه آمریکا آن هم در جمع به کار برده باشد.
*{در خصوص واکنش کری به این اظهارات}: ‌ایشان خیلی خودش را نگه داشت زیرا تقصیر به نتیجه نرسیدن مذاکرات بر عهده آن طرف بود و خودشان می‌دانستند. آقای کری در پاسخ یکی دو جمله محترمانه به کار برد.
*{ در خصوص اظهارات وزیر خارجه آمریکا که گفته تناقض در رفتار آمریکا را جبران می‌کند}: آمریکایی‌ها با موقعیت سختی مقابل کنگره، دوستان در منطقه و رژیم صهیونیستی مواجهند و به خاطر توافق ژنو مورد اعتراض زیادی قرار گرفتند و کنگره به دنبال وضع تحریم‌های جدید است تا جایی که اوباما مجبور شد تهدید کند که لایحه جدید را وتو می‌کند.
*{در خصوص اظهارات اوباما که گفته همه گزینه‌ها روی میز قرار دارد}: ما باید درک کنیم که در آمریکا با یک واحد یکپارچه مواجه نیستیم و اوباما برای پایبندی به تعهدات ژنو هم در مقابل دوستان در منطقه و هم مقابل کنگره کار سختی دارد و مجبور است برای راضی‌ کردن آنها تعابیری به کار برد که این تعابیر مورد پسند ما نیست.
*من به صراحت و علنی اعلام کردم آمریکا حق ندارد مشکلات خود را به هزینه ما و یا به هزینه به خطر انداختن توافق ژنو حل کند.
*{با اشاره به عباراتی که شرمن، کری و اوباما به کار بردند}: ‌این اظهارات ظاهرا به خاطر توجیه کنگره یا کاهش تنش در کنگره و ممانعت از تحریم‌ها و راضی کردن دوستان آمریکا در رژیم صهیونیستی و برخی جاهای دیگر در منطقه است که تعابیر خوبی نیست و در عمل توافق و مذاکره را به خطر انداخته است.
*{در پاسخ به سوالی درباره قطع مذاکرات کارشناسی در وین و بازگشت تیم مذاکره کننده ایرانی و اینکه این بازگشت با تصمیم وی بوده}: این تصمیم را تیم مذاکره کننده اتخاذ و آقای ظریف تصمیم نهایی را گرفت که این مذاکرات متوقف شود و تیم مذاکره کننده به کشور بازگردد.
*آقای بعیدی‌نژاد رئیس هیئت مذاکره کننده ایرانی در مذاکرات کارشناسی با 1+5 مذاکره کننده متبحر در بحث خلع سلاح هستند که در مذاکرات خلع سلاح و نیویورک شرکت داشته است.
*{ در پاسخ به این سؤال که پالس مثبت و منفی از آمریکا کدامیک جدی و کدامیک تاکتیکی است؟}: ما همه را به صورت کامل رصد و ارزیابی می‌کنیم؛ اما در داخل کشور هر دو مورد با هم منعکس نمی‌شود و معمولا قسمت‌های منفی برجسته‌تر منعکس می‌شود. اینکه اوباما در مقابل کنگره تهدید به وتو کرده امری نادر در سیاست داخلی این کشور است، اوباما و دولتش تلاش می‌کنند جلوی تحریم‌های بیشتر کنگره را بگیرند و از طرف دیگر به این بهانه در مذاکرات زیاده خواهی‌هایی را عنوان می‌کنند. از جمله در فهرست قرار دادن شرکت‌های جدید در تحریم‌ها که ما هر دوی این موارد را ارزیابی می‌کنیم و با هم می‌بینیم.
*{ در پاسخ به این پرسش که آیا واقعا به آمریکایی‌ها بدبین هستید حتی بیشتر از فرانسوی‌ها و انگلیسی‌ها}: ما قطعا به آمریکایی‌ها بدبین هستیم، همه آنها در یک کمپ قرار دارند و ما همه آنها را در یک کمپ و جبهه مقابل خود می‌بینیم و به هیچ کدام اعتماد و خوشبینی نداریم و با بدبینی وارد مذاکرات شدیم. یک مذاکره جدی و پیچیده به این شکل به خاطر بدبینی‌های موجود در مذاکرات است و عدم اعتماد باعث می‌شود مذاکرات سخت و پیچیده شود.
* ما نیازهای زیادی به غنی سازی داریم و در مذاکرات این نیازها را تعریف خواهیم کرد. براساس توافق ژنو غنی سازی زیر 5 درصد ادامه می‌یابد، ‌ ما غنی سازی 20 درصد را به خاطر نیاز راکتور تحقیقاتی تهران انجام دادیم و در حال حاضر نیاز خود را تامین کرده‌ایم و تا سال‌های بعد سوخت مورد نیاز این راکتور را در اختیار داریم.
* غنی سازی سه و نیم درصد ادامه می‌یابد، ساعت‌ها ما سر کلمه Involve جنگیدیم که براساس آن راه‌حل جامع برنامه هسته‌ای ایران شامل یک برنامه غنی سازی خواهد بود. حق ما برای غنی سازی در معاهده ان پی تی آمده و این حق را این معاهده می‌دهد نه آمریکا و نه 1+5.
*ما برای چه 10 سال مبارزه کردیم؟ چون آنها به اجرای حق ما احترام بگذارند. ما هیچ برنامه مخفی نداریم، ما دنبال سلاح نیستیم. ما مشکلی با اصل اطلاع دادن و اعتمادسازی و شفاف سازی نداریم و دسترسی‌های داده شده به آژانس دسترسی مدیریت شده است.
* آنچه از توافق ژنو به دست آوردیم، غنی سازی است که دستاورد بزرگی است و آن را دست کم نگیریم. 10 سال مقاومت کردیم که آنها به غنی سازی ما احترام بگذارند و بپذیرند که ما غنی سازی انجام داده‌ایم.
*{ درباره مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 که در ژنو در جریان است}: این مذاکرات پیشرفت اندکی داشته است.
* مذاکرات سخت و پیچیده‌ای درباره گام نهایی در پیش خواهیم داشت و قرار نیست این مذاکرات بیش از یک سال طول بکشد و قرار نیست وارد مذاکراتی شویم که بی انتها باشد. ممکن است زودتر درباره راه‌حل نهایی و گام نهایی به جمع بندی برسیم.
* توافق ژنو را از نگاه کلان نگاه کنیم. من معتقدم که این توافق در جزییات تعادل به نفع ایران است و آن را دست کم نگیریم زیرا محصول 10 سال مقاومت مردم ایران و رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری است و ما در 10 سال در یک نبرد اراده‌ها شرکت کردیم.
*{درباره حسی که پس از توافق ژنو داشت}: حس عجیبی بود نه خوشحالی و نه ناراحتی و وقتی به حس خوشحالی تبدیل شد که پیام رهبری را شنیدم.
*{ در خصوص اینکه آیا گفت‌‌وگو با خانم دیپلمات سخت‌تر است یا آقای دیپلمات؟}: در سطح اروپایی‌ها خیلی تفاوت ندارد و مواضع آنها تقریبا یکسان است. شاید برخی مواقع با آقایان راحت‌تر می‌شود صحبت کرد.
منبع خبر : خبر آنلاین

نظرات

ارسال نظر جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.
  • ادرس های صفحه وب و نشانی های پست الکترونیک به طور خودکار به لینک تبدیل می شوند.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگراف ها به طور خودکار تجزیه می شوند.

لطلاعات بیشتر درباره گزینه های قالب بندی

Image CAPTCHA

نمودار 24 ساعته اونس طلا

تاریخچه کامل اونس طلا

اخبار سیاسی و اقتصادی

قیمت طلا در بین نوسانات زیاد کاهش یافت
سقوط شدید قیمت طلا، آیا دوران صعودی طلا به پایان رسیده است؟
عدم توان طلا برای دستیابی به سطوح بالاتر، آیا در نهایت قیمت طلا افزایش خواهد یافت؟
افزایش قیمت طلا پس از سقوط های اخیر
طلا پس از قرار گیری در بالا ترین قیمت 5 ماهه خود کاهش یافت
پیش بینی کارشناسان از کاهش قیمت طلا در روز های آینده
یک سد محکم در مقابل صعود قیمت طلا
همراه با باز شدن بازار ها چه اتفاقی برای طلا خواهد افتاد؟
تجزیه و تحلیل طلا، آینده قیمت طلا صعودی خواهد بود
تحلیل و تجزیه قیمت طلا، آیا افزایش قیمت طلا ادامه خواهد یافت؟
صعود قیمت طلا در بازار جهانی /فلز زرد همچنان از حمایت خوبی برخوردار است
ادامه حرکت صعودی در بازار طلا+تحلیل تکنیکال
آیا افزایش قیمت طلا ادامه خواهد یافت؟
در روز های آینده چه اتفاقی برای طلا خواهد افتاد؟
قیمت طلا همچنان صعودی خواهد ماند
صعود قیمت طلا به بالا ترین سطح 10 هفته اخیر
طلا در حال جبران کاهش قیمت هفته گذشته