به گزارش «تابناک»، مسئولان شهرستانی و استانی و همچنین قشرهای گوناگون مردمی، مراسم استقبال از روحانی را با شکوه خاصی انجام دادند، به گونهای که ترافیک سنگینی در مسیر فرودگاه اهواز نقش بسته و مردم پلاکارد به دست، ورود رئیس جمهور و دولت تدبیر و امید را خوشاآمد میگویند.
بنا بر این گزارش، روحانی سه روز میهمان خوزستانیهاست و قرار است امروز در مصلای اهواز سخنرانی و پس از آن با جمعی از نخبگان و علمای استان دیدار کند.
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، اکبر ترکان مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد، الهام امینزاده معاون حقوقی رئیس جمهوری، شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، سیدمحمد علی شهیدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثار گران، محمدرضا صادق مشاور رئیس جمهوری، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت از جمله کسانی هستند که رئیس جمهور را در این سفر همراهی میکنند.
محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس جمهوری، محمد باقر نوبخت معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، حسین فریدون دستیار ویژه رئیس جمهوری، حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهوری، سید حسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و حمید چیت چیان وزیر نیرو نیز در این سفر حاضر هستند.
سخنان رئیس جمهور در فرودگاه
رئیسجمهور در بدو ورود به استان خوزستان در تشریح برنامههایش به این استان اظهار داشت: دولت تدبیر و امید یکی از برنامههایش دیدار با مردم استانهای مختلف کشور است تا هم نظرات و هم مطالبات مردم را از نزدیک بشنود و این امر را وظیفه خود میداند.
رئیسجمهور تصریح کرد: ردم خوزستان 8 سال مقاومت کردند و شهرها و روستاهای این استان ظالمانه اشغال شد اما با ایثار خود در کنار رزمندگان اسلام، سرزمین خود را پس گرفتند. اینجا استان مقاومت است و طبیعی است که دیدار با این مردم بزرگوار و عشایر بزرگوار عرب، لر، بختیاری و سایر اقشار مردم برای ما بسیار مغتنم است تا آنها را از نزدیک ببینیم.
وی ادامه داد: به دلیل ذیق وقت دیدار مردمی عمدتا با مردم اهواز، خرمشهر و آبادان خواهد بود و برنامههایی نیز همچون دیدار با فرهخیتگان، نخبگان، علما، طلاب و خانواده شهدا خواهیم داشت.
توافق ژنو یعنی تسلیم قدرتهای بزرگ
سخنان حجتالاسلام روحانی در جمع پرشور مردم خوزستان در حدود ساعت 14:10 به پایان رسید. مهمترین محورهای سخنان رئیس جمهور در جمع مردم خوزستان به شرح ذیل است:
* سلام بر عشایر و دزفول و شوشتر و سراسر خوزستان.
* به تاخیر تاخیر در ورود به خوزستان عزیز به خاطر مشکل مهگرفتی و مشکل پروازی از شما عذرخواهی می کنم که از صبح اول وقت در مصلی و فرودگاه و خیابانها اجتماع کرده بودید. درود من بر همه شما مردم خونگرم و وفادار.
* از من سوال کردند که چرا اولین دیدار مردمی از خوزستان؟ من از این سوال متعجبم. خوزستان نه به دلیل استان مرزی بودنش، نه به دلیل اینکه استان زرخیز است، نه به دلیل معادنش، نه به دلیل سرزمین حاصلخیزش، نه به دلیل راههای استراتژیکش، نه به دلیل نهرهایش، که به دلیل مردم غیورش.
* استان خوزستان یعنی مردم مقاومی که هشت سال نه در برابر صدامیان که در برابر جهانیان ایستادند و پیروز شدند. جای جای این استان به عنوان تربت پاک برای ملت ایران است. من در این سفر خیلی دلم میخواست به همه آنجاهایی که سرزمین جهاد و شهادت بود، از بستانش، سوسنگردش، حمیدیهاش، فاوش و ... همه جا، طریق القدسش، فتحالمبینش، بیتالمقدسش، خیبرش، بدرش، ولفجر 8اش، کربلای چهار و پنجش و رمضانش و همه عملیات سرزمینش. ای کاش میشد همهی این تربتهای پاک را زیارت می کردم و سر تواضع در برابر رزمندگان عزیز یکبار دیگر فرود میآوردم.
* من میدانم شما از صبح تا حالا در خیابان و مصلی و فرودگاه منتظر ماندید. اما به طور خلاصه در دو مبحث کوتاه نکاتی را به عرض شما میرسانم. یک: این ماه، ربیعالاول است، یعنی ماه ولادت نور. یعنی ماه ولادت پیامبر اعظم، یعنی ماه ولادت امام صادق(ع)، یعنی ماه هجرت پیغمبر. و من میخواهم یک کلمه راجع به هجرت بگویم. مردم ما نیاز به هجرت داریم، هجرت از شرایط بد زندگی به یک شرایط مطلوب. هجرت از تورم و رکود و گرانی و بیکاری، تا اشتغال. هجرت از جامعه ای که دیگران برای ما شکاف درست کردند تا به یک جامعه متحد، هجرت از روابطی که با جهان شایسته این ملت بزرگ نیست تا رسیدن به یک روابط سازنده با جهان.
* مردم بزرگوار خوزستان، زنان، مردان، محضر شما عرض می کنم که دولت در طول 5 ماه گذشته به یاری خداوند و با حمایت شما مردم غیور و با کمکها و تدبیر مقام معظم رهبری، به حول و قوه الهی، قدمهای ارزندهای را برداشته است. چه در زمینه روابط خارجی. تاچند روز دیگر توافق ژنو اجرایی خواهد شد. میدانید توافق ژنو یعنی چه؟ یعنی تسلیم قدرتهای بزرگ در برابر ملت بزرگ ایران. توافق ژنو یعنی پذیرش جهان در برابر فناوری صلحآمیزی که در سایه تلاش و ایثار دانشمندان جوان ما به دست آورده ایم. توافق ژنو یعنی شکستن سد تحریم که به ناروا به ملت عزیز و صلحدوست ایران تحمیل شده بود.
* امروز بعد از حماسه سیاسی شما ملت بزرگ در 24 خرداد همه جهان در برابر عظمت این ملت به ناچار سر فرودآوردهاند. ما به حول و قوه الهی از منافع ملت، از مصالح این ملت، دفاع خواهیم کرد. به عنوان سربازان خط مقدم شما مردم غیور از این کشور و منافع ملیمان با کمال قدرت حراست و حفاظت خواهیم کرد. ما روابطمان را با جهان بر مبنای منافع این ملت تنظیم خواهیم کرد. من در سخنرانیهای بعدی و در مصاحبه تلویزیونی مفصلتر در این زمینه سخن خواهم گفت. ما مصمم به هجرتیم. هجرت از شرایطی که در شأن ملت بزرگ ایران نیست، تا خواست و مطلوب ملت ایران.
* خوزستان سرزمینی است که هرچقدر دولت تلاش و سرمایهگذاری برایش کند، کم انجام داده است. اولین قدمی که دولت قبل از این سفر بحثهایش را انجام داده است، و به حول و قوه الهی آن را شروع خواهد کرد و در دولت یازدهم به اذن پروردگار آن را به ثمر خواهد رساند، کشاورزی استان خوزستان است. ما برای آماده کردن 550 هزار سرزمین این استان که زیر کشت قرار بگیرد، نیازمند هستیم برای 1500 هزار میلیارد تومان. برای این رقم دولت پیشبینیهای لازم را انجام داده است. ما از طریق صندوق توسعه در طول سهسال آینده انشاءالله همهی این زمینها را آماده کشت خواهیم کرد و این کار بسیار بزرگی است که باید در این استان انجام شود.
در سفر مقام معظم رهبری حدود 17 سال قبل این برنامه مورد تاکید قرار گرفته. قدمهایی در این زمینه برداشته شده اما باید این قدم ها تکمیل شود. امروز رئیس جمهور شما به شما قول می دهد که همه توان دولت را برای اجرای این پروژه عظیم و بزرگ استان به کار گیرد.
* کار دوم، احیای کارون خواهد بود که احیای شریان حیات خوزستانی هاست. شورای عالی آب در دولت یازدهم تصمیم گرفت از سرشاخههای کارون جز برای آب آشامیدنی هیچ اقدام دیگری صورت نخواهد گرفت. هر طرح و پروژه دیگری اگر قبلا جزو برنامه بوده، بدانید که متوقف خواهد شد. برای احیای کارون، باید برای پسماندها و فاضلابهایی که به این رودخانه متاسفانه میریزد، باید جلوگیری شود. برای این کار طرحی که برای تصفیه شهر اهواز هست، به سرعت پیگیری خواهد شد.
* ما این موضوع را در دولت مورد بررسی قرار دادیم و طرح تکمیل این پروژه را با دادن سرعت لازم در زمانی کوتاه که اعلام خواهم کرد، به اتمام خواهیم رساند.
البته پروژه حل مسئله فاضلاب در شهرهای دیگر هم در این استان در دستور کار می باشد.
* مسئله سوم، مسئله آب برای شهرهای مختلف استان خوزستان بویژه اهواز، خرمشهر و آبادان است. به گزارش تسنیم، روحانی افزود: آب آشامیدنی اهواز انشاءالله به حول و قوه الهی هفته آینده وصل خواهد شد. و برای خرمشهر و آبادان تلاش پیگیر خواهد شد تا در زمانی کوتاه آنها هم به ثمر نهایی برسد. من طرح های دیگری هم دارم که توضیح میدهم مانند قطار شهری در اهواز، مثل آزادراهی که بین بندر امام و تهران است و بخشی باید تکمیل شود. از اندیمشک تا اهواز و بقیه طرح ها که در سخنرانی ها و مصاحبه هایم توضیح میدهم.
* اما خرمشهر و آبادان؛ به عنوان سمبل مقاومت استان در دوران دفاع مقدس، شهری که توسط متجاوزین اشغال شد. شهری که بخشی از ان در آبادان به اشغال درآمد و مقاومت کرد. برای آبادانی خرمشهر و آبادان دو طرح مورد نظر است. اول پاکسازی و لایروبی اروند. برای این کار باید با توافق دولت عراق این کار را به ثمر برسانیم. در سفر نخستوزیر عراق به تهران به طور مفصل در این زمینه صحبت کردم و به او گفتم باید آبادان و خرمشهر و بصره و ... آباد شوند. و این راهش پاکسازی و لایروبی اروند است. ما توافق کلی را انجام دادیم. هیئتی به بغداد رفت و هم اکنون هیئتی از عراق در تهران است. این مسیر را ادامه میدهیم تا اروند را به صورتی در آوریم که نه تنها کشتیرانی در آن میسر باشد بلکه بخشی از رفع بیکاری توسط آن انجام شود.
* مسئله بعد منطقه آزاد است. منطقه آزاد اروند شرایطش مناسب نیست. دولت مصمم است کل آبادان و خرمشهر را به عنوان منطقه آزاد اروند اعلام کند.
منبع خبر : تابناک
مورخ : 1392.10.24
نظرات
ارسال نظر جدید