به گزارش «تابناک»، سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان درباره امکان بازدید کارشناسان کشورهای منطقه از تأسیسات هستهای بوشهر، از جمله موضوعاتی است که مورد توجه شمار بسیاری از مطبوعات و رسانهها قرار گرفته است.
روزنامه «گالف تودی» ضمن پرداختن به این موضوع به نقل از علی اکبر صالحی مینویسد کارشناسان کشورهای عرب منطقه خلیج فارس که نسبت به امنیت نیروگاه هستهای ایران نگرانی دارند، میتوانند از این تأسیسات بازدید کنند. کشورهای منطقه تاکنون چندین بار مدعی شدهاند در صورت وقوع زمینلرزههای شدید در منطقه نزدیک نیروگاه بوشهر، امکان انتشار تشعشعات رادیواکتیو از این نیروگاه و ایجاد خطر برای کشورهای همسایه وجود دارد.
در مطلبی مربوط به سوریه، خبرگزاری فرانسه اظهارات دبیرکل سازمان ملل را بازتاب داده که گفته، هنوز درباره حضور ایران در کنفرانس بینالمللی صلح سوریه تصمیمی گرفته نشده است.
به نوشته این خبرگزاری، بان کی مون اظهار داشته: «تا این لحظه ما نتوانستهایم موضوع حضور یافتن یا نیافتن ایران را نهایی کنیم... من رایزنیهایی با روسیه و ایالات متحده داشتم و اختلاف نظرهایی درباره نقش و دلایل دقیق حضور ایران وجود دارد».
بان در عین حال اشاره کرده که ایران یک قدرت بسیار مهم منطقهای به شمار میرود. وی همچنین اشاره کرده که اپوزیسیون سوریه نیز هنوز اعلام نکرده که آیا در این کنفرانس شرکت خواهد کرد یا خیر.
این در حالی است که گفتوگوها و رایزنیهای گسترده وزیر خارجه ایران با مقامات کشورهای منطقه در زمینه حل بحران سوریه ادامه دارد. در همین زمینه، خبرگزاری «ترند» به موضوع سفر محمد جواد ظریف به مسکو پرداخته که پس از دیدار وی از دمشق صورت میگیرد. این خبرگزاری اشاره میکند که سفر ظریف به مسکو، در چهارچوب سفر دورهای وی به کشورهای منطقه است که پیشتر، لبنان، عراق، اردن و سوریه را نیز شامل شده است.
ترند همچنین مینویسد در جریان سفر به دمشق، ظریف با مقامات سوری درباره بحران در سوریه، کنفرانس ژنو ۲، مبارزه با تروریسم و فرقهگرایی و ساز و کارهای مبارزه با خشونت به گفتوگو پرداخته است.
در میان دیگر موضوعات، خبرگزاری «ریانووستی» به موضوع انعقاد احتمالی قرارداد نفت در برابر کالا میان ایران و روسیه پرداخته و از احتمال وضع تحریمهایی از سوی دولت آمریکا علیه این قرارداد خبر داده است.
این خبرگزاری به نقل از سخنگوی کاخ سفید مینویسد: «در صورتی که این قرارداد پیش برود، سبب برانگیخته شدن نگرانیهای جدی خواهد شد، زیرا بر خلاف مفاد توافقنامه گروه ۱+۵ با ایران بوده و به طور بالقوه میتواند سبب اعمال تحریمهای آمریکا علیه شرکتها و اشخاص درگیر در چنین تبادلاتی شود». ریانووستی اشاره میکند که مهمترین نگرانی واشنگتن نسبت به این قرارداد، افزایش صادرات نفت ایران است که در نتیجه آن اتفاق خواهد افتاد.
در پایان در یک مطلب اقتصادی دیگر، خبرگزاری «رویترز» از سفر یک هیأت بازرگانی فرانسوی به ایران طی ماه آینده خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، در پی بهبود روابط ایران با قدرتهای جهانی، هیأتی شامل برخی از بزرگترین شرکتهای فرانسوی طی ماه آینده به ایران سفر خواهد کرد تا نسبت به برقراری دوباره روابط تجاری با ایران اقدام کند.
به نوشته رویترز، چشمانداز کاهش تحریمهای وضع شده علیه ایران، این تمایل را در میان شرکتهای فرانسوی به وجود آورده که با ورود دوباره به ایران، نسب به احیای فعالیتهای تجاری خود در این کشور اقدام کنند. قرار است این سفر در روزهای دوم تا پنجم فوریه انجام شود.
نظرات
ارسال نظر جدید