به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه العربیه، بخش پایانی جلسه دوم نشست ژنو 2 که برای بررسی راه حل بحران سوریه از بامداد امروز در سوئیس آغاز شده بود، با سخنان بان کی مون به کار خود پایان داد.
وی در این سخنان بر لزوم پایان درگیری ها در سوریه تاکید کرده و از دو طرف خواست برای حل این بحران با جامعه جهانی همکاری کنند. این در حالی بود که از لحظه آغاز کنفرانس ژنو 2 شکاف عمیق بین طرفین درگیر سوریه و نیز حامیان آنها به چشم می خورد.
گفتنی است مشاجره هیات اعزامی دولت سوریه و نمایندگان گروههای مخالف دمشق و نیز درگیری لفظی "ولید المعلم" وزیر خارجه سوریه با دبیرکل سازمان ملل از جمله حاشیه های پررنگ این نشست بود.
کنفرانس ژنو 2 درباره سوریه در حالی با حضور هیئت های 30 کشور جهان در مونترو سوئیس آغاز بکار کرد که به اذعان بسیاری شروعی متزلزل داشته و امیدی به دستیابی به یک نتیجه مثمر ثمر در آن دیده نمی شود.
بسیاری از رسانه های جهان این نشست را محکوم به شکست می داننند و دلایل آن را اختلاف نظر قدرت های بزرگ جهانی به ویژه آمریکا و روسیه بر سر سرنوشت بشار اسد رئیس جمهور سوریه، صدور بیانیه های تند مخالفان سوری حاضر در نشست و نمایندگان دولت سوریه علیه یکدیگر ، اختلاف بین مخالفان سوری و عدم حضور کشوری موثر در این نشست مثل ایران می دانند.
ریشه اختلافات آمریکا و روسیه از تاکید آمریکا بر پایبند بودن به اعلامیه نشست ژنو 1 است که طی آن بر تشکیل دولت انتقالی در سوریه برای خروج از بحران تاکید شده است، بیانیه ای که آمریکا و روسیه دو برداشت متفاوت از آن دارند آمریکا معتقد است تشکیل دولت انتقالی به این معنی است که بشار اسد رئیس جمهور فعلی سوریه باید از قدرت حذف شود معنایی که روسیه شدیدا با آن مخالف است.
جان کری وزیر خارجه آمریکا امروز در این نشست مجددا بر حذف بشار اسد از قدرت تاکید کرد در حالی که سرگئی لاوروف آن را رد کرد.
همچنین خبرهایی امروز در برخی رسانه ها منتشر شد که حکایت از آن دارد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در دیدار ماه قبل بندر بن سلطان رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی تاکید کرده است که روسیه به هیچ وجه مذاکره درباره سرنوشت بشار اسد را نخواهد پذیرفت.
از دیگر مشکلاتی که به نظر می رسد موجب شکست مذاکرات ژنو خواهد شد عدم اجماع گروه های مخالف دولت سوریه شد بطوریکه ائتلاف موسوم به مخالفان ملی سوریه با خروج شورای موسوم به ملی سوریه از آن دچار شکاف بزرگی شده است. حتی زمانی که موضوع حضور در کنفرانس از سوی مخالفان در استانبول ترکیه از سوی این ائتلاف مطرح شد، نتوانست اجماع برای شرکت به دست آورد.
همچنین به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران عدم حضور ایران در این نشست به معنی شکست کنفرانس ژنو 2 پیش از آغاز آن است. بطوریکه سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه بازپسگیری دعوت ایران از سوی بان کی مون دبیرکل سازمان ملل ا به منزله " اشتباهی بسیار بزرگ" خواند.
بسیاری اذعان دارند که قدرت و نفوذ ایران برای حل بحران سوریه از بسیاری از شرکت کننده در این نشست بیشتر است و ایران را جزء 5 کشور اول اثر گذار شرکت کننده در این نشست می دانند.
منبع خبر : خبرگزاری مهر
مورخ :1392.11.03
نظرات
ارسال نظر جدید