به گزارش «تابناک»، امروز نیز موضع گیری های مقامات آمریکایی علیه توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران با کشورهای مختلف جهان، مهمترین موضوع مورد توجه مطبوعات بین المللی را درباره ایران به خود اختصاص داده است. در این زمینه، روزنامه «گالف تودی» اظهارات جان کری، وزیر خارجه آمریکا را مورد توجه قرار داده که از سفر هیئت تجاری فرانسوی به تهران انتقاد کرده است. به نوشته این روزنامه، کری به همتای فرانسوی خود گفته سفر هیئت مذکور به تهران، «مفید» نبوده و این «باور غلط» را القا می کند که غرب می تواند با ایران روابط عادی تجاری برقرار کند. وی همچنین بار دیگر تأکید کرده تجارت با ایران آزاد نیست و کاهش تحریم ها به صورت موقتی، کاملاً محدود و کاملاً هدفمند است.
در طرف مقابل، وزیر اقتصاد فرانسه به اظهارات کری پاسخ هایی داده که در خبرگزاری فرانسه بازتاب یافته است. به نوشته این خبرگزاری، پییر ماسکوویچی اظهار داشته سفر هیئت تجاری کشور به ایران، «شرط بندی برای آینده» بوده و به معنای برقراری روابط عادی تجاری با ایران نیست. وی در پاسخ به بخشی از صحبت های کری که گفته بود سفر مذکور، سبب ایجاد یک باور غلط می شود نیز گفته: «به نظر من، پیام این سفر کاملاً بر عکس است؛ یعنی اگر شما (ایرانی ها) به تعهدات خود عمل کنید و اگر روزی این اتفاق بیفتد، اوضاع رو به راه خواهد شد. به گفته وی، در این صورت فرصت های اقتصادی و تجاری قابل توجهی در ایران وجود خواهد داشت.
اظهارنظرها و موضع گیری های اخیر مقامات آمریکایی، با واکنش مقامات ایرانی نیز روبرو شده که در این زمینه، سایت شبکه خبری «سی بی اس» به اظهارات محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران توجه نشان داده است. این سایت می نویسد به گفته وزیر خارجه ایران، آرزوهای آمریکا در مذاکرات هسته ای آتی، به حقیقت نخواهد پیوست. ظریف با بیان اینکه آمریکا خواستار دست برداشتن ایران از بخش عمده برنامه هسته ای خود است، گفته چنین تقاضایی به هیچ وجه امکان عملی شدن پیدا نخواهد کرد. وی همین عملی نشدن آرزوهای آمریکا را دلیل مذاکره این کشور با ایران به منظور یافتن راه حلی بر مبنای واقعیات دانسته است.
در میان دیگر مطالب، خبرگزاری «رویترز» به موضوع درخواست مجدد آمریکا از عراق برای کنترل پروازهای ایرانی به مقصد سوریه پرداخته است. به نوشته این خبرگزاری، «برت مک گرک»، از مقامات وزارت خارجه آمریکا اظهار داشته دولت عراق باید اقدامات بیشتری به منظور جلوگیری از «ارسال سلاح و نیروی نظامی از طریق حریم هوایی خود به سوریه» انجام دهد. وی با بیان این ادعا که مقامات عراقی اقدامات کافی را برای جلوگیری از این امر انجام نمی دهند، اظهار داشته دولت آمریکا به اعمال فشار بر عراق به منظور انجام اقدامات لازم در این راستا ادامه خواهد داد. با این حال، خود وی در ادامه اذعان کرده که آمریکا اطلاع دقیقی درباره پروازهای ایرانی به مقصد سوریه ندارد.
در نهایت، خبرگزاری کویت موضوع ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان ایران و مراکش را مورد توجه قرار داده است. این خبرگزاری به نقل از حسین امر عبداللهیان، معاون امور عرب و آفریقای وزارت امور خارجه ایران می نویسد ایران و مراکش برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک دوجانبه به توافق رسیده اند. این توافق، حاصل یک گفت و گوی تلفنی میان محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران و همتای مراکشی وی بوده است. خبرگزاری کویت اشاره می کند که روابط دو کشور در سال 2009 و به واسطه دیدگاه های متعارض نسبت به ناآرامی های بحرین تیره شده بود. اکنون دو کشور توافق کرده اند ضمن بازگشایی سفارتخانه های خود در پایتخت طرف مقابل، به همکاری دوجانبه در حوزه های مختلف بپردازند.
منبع خبر : تابناک
مورخ : 1392.11.17
نظرات
ارسال نظر جدید