روزنامه آمریکایی نیویورک پست طی گزارشی نوشت: در حالی که ایران و گروه 1+5 برای برگزاری دور جدید مذاکرات هسته ای آماده می شوند، تهران در حال جذب حمایت های جدید غیرمنتظره ای از سوی برخی گروه ها در واشنگتن است.
این روزنامه که به گروه های صهیونیستی تندرو و ضد ایرانی در آمریکا وابسته است افزود: اوباما که در قامت یک لابی گر قوی به سود منافع ایران ظاهر شده، در سخنرانی سالیانه خود در کنگره با ترسیم تصویری زیبا از مذاکرات، تهدید کرد که هرگونه تحریم جدید علیه ایران را وتو خواهد کرد. دو سناتور آمریکایی به نام های کارل لوین و آنگوس کینگ نیز در تایید موضع اوباما تاکید کردند«توافق با ایران را تضعیف نکنید.» هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه سابق آمریکا نیز در اقدامی کم سابقه مخالفت خود با تحریم های بیشتر را ابراز داشت.
اما به نظر می رسد که این مواضع بر اساس فرضیه های اشتباهی اتخاذ شده است. اولین فرضیه غلط این است: «تنها دو راه برای بازداشتن ایران از توسعه سلاح هسته ای وجود دارد: مذاکرات یا اقدام نظامی.» این گفته اشتباه است، زیرا تحریم هایی که در سه دهه گذشته علیه ایران وضع شده، موثر واقع شده اند.
این گزارش افزود: تنها دو نمونه وجود دارد که در آن کشورها از طریق مذاکره حاضر به دست برداشتن از پروژه های هسته ای تسلیحاتی خود شده اند: ایران و کره شمالی که البته هیچ کدام به طور کامل موفقیت آمیز نبوده است. در بقیه موارد برنامه هسته ای کشورها عمدتا از طریق تغییر رژیم متوقف شده است، همانگونه که در مورد کشورهایی چون عراق، آرژانتین، آفریقای جنوبی، اوکراین و قزاقستان جهان شاهد این موضوع بوده است.
دومین فرضیه اشتباه شکل دهنده موضع اوباما و دوستانش این است که حسن روحانی، رئیس جمهوری جدید ایران فردی میانه رو است که باید از وی در مقابل تندروها حمایت کرد. در حقیقت هیچ موردی در عملکرد روحانی به عنوان رئیس جمهور ایران وجود ندارد که وی را به عنوان یک فرد میانه رو به اثبات برساند.
روحانی یکی از اعضای موسس سرویس امنیت و اطلاعات ایران بوده است. وی به عنوان یک مقام امنیتی مسئولیت اداره قرارگاه خاتم الانبیا را بر عهده داشته که مسئول پروژه های زیرساختی سپاه پاسداران ایران محسوب می شود.
روحانی سال ها دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران بوده و در سرکوب جنبش های دانشجویی و اتحادیه های تجاری مستقل نقش داشته است. قتل های زنجیره ای که منجر به کشته شدن حدود 80 فعال سیاسی و روشنفکر ایرانی شد، در دوران مسئولیت روحانی در شورای عالی امنیت ملی اتفاق افتاده است.
این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: اما عملکرد وی در دوران ریاست جمهوری چگونه بوده است؟ معاون اول و وزیر دفاع کابینه حسن روحانی از گروگان گیران حادثه سفارت آمریکا در تهران بوده اند. دولت روحانی هم اکنون نیز 3 آمریکایی از جمله یک مامور سابق اف بی آی را در اختیار دارد.
یکشنبه گذشته، روحانی در جمع مسئولان امنیتی در تهران خواستار عزم بیشتر علیه دشمنان انقلاب شد و سرویس های امنیتی را به عنوان ستون اصلی نظام توصیف کرد.
بر اساس این گزارش سومین اشتباه موضع گیری اوباما این است که غرب با ایران به یک توافق دست یافته است. در حقیقت مقامات ایرانی از روحانی گرفته تا مقامات پایین تر تاکید دارند که هیچ چیزی به امضا نرسیده است.
عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران می گوید، توافق ژنو چیزی جز یک اعلام گام هایی که دو طرف تصمیم گرفته اند به صورت داوطلبانه بردارند نیست. حتی مشخص نیست که این گام ها دقیقا شامل چه اقداماتی است. لوین و کینگ همصدا می گویند: «توافق با ایران را تضعیف نکنید.» اما آنها می توانند به مردم آمریکا بگویند که واقعا ماهیت این توافق چیست؟
نظرات
ارسال نظر جدید