چهارشنبه 19 دى 1403 00:05
  تخفیف های زریک  فیس بوک زریک  تحلیل بازار طلا  توئیتر زریک  اینستاگرام زریک  تلگرام زریک  تقویم اقتصادی جهان  وب سرویس قیمت طلا و سکه  سایت های مرتبط با طلا و سکه و ارز

 

 

 

نوع فروش زریک
شمش ٢٠ گرمي ١٨ عيار49,653,759

علی ماجدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا با وجود توافقنامه ژنو تاکنون برخی از تحریم‌های صنعت پتروشیمی مانند بیمه و حمل و نقل برداشته نشده است، گفت: صادرات محصولات پتروشیمی آزاد شده است. بر اساس توافقنامه ژنو بیمه و حمل و نقل نیز جزو توافقات بوده است و در حال حاضر از نظر بیمه نه تنها محصولات پتروشیمی بلکه سایر صادرات نیز مشکلی ندارند.

وی اظهار کرد: البته در حال حاضر در دریافتها و پرداختها مشکلاتی وجود دارد که علت آن احتیاط برخی از بانکهای بین‌المللی است که تمایل ندارند این معاملات را انجام دهند البته ما این موضوع را به وزارت امورخارجه منعکس کردیم که چرا برخی از بانکهای خارجی از همکاری با ما امتناع می‌کنند آنها نیز پاسخ دادند نمی‌توان بانکها را به انجام کاری اجبار کرد. در حال حاضر شرایط بهتر شده است اما به طور کلی تحریم‌ها برداشته نشده است.

* پیمانکار چینی در آزادگان شمالی می‌ماند

معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت در پاسخ به این سوال که آیا با خروج شرکت چینی CNPC از توسعه میدان آزادگان جنوبی این شرکت از توسعه میدان آزادگان شمالی هم کنار گذاشته خواهد شد گفت: در حال حاضر از عملکرد این شرکت در میدان آزادگان شمالی راضی نیستیم اما به خاطر اینکه بخش عمده قرارداد صورت گرفته است این قرارداد با شرکت چینی ادامه خواهد یافت البته به این شرکت چینی تاکید شده که فعالیت خود را گسترده‌تر کند.

ماجدی در مورد مذاکرات با روسیه برای تهاطر نفت با کالا گفت: مذاکرات با روسیه ادامه دارد و تاکنون توافق خاصی در این زمینه صورت نگرفته است.

وی در مورد صادرات گاز به اروپا هم توضیح داد: صادرات گاز به این قاره داستان طولانی دارد. در زمان دولت اصلاحات با 3 کشور اروپایی در این زمینه مذاکراتی انجام شد. مذاکرات مقدماتی صورت گرفت اما تاکنون این مذاکرات به نتیجه خاصی منجر نشده است.

معاون وزیر نفت ادامه داد: امکان صادرات گاز به اروپا را از 3 مسیر ترکیه، عراق و ارمنستان داریم که مسیر صادرات گاز از طریق ترکیه اقتصادی‌تر است البته حجم انتقال گاز از خط لوله فعلی کافی نیست و باید از منطقه دهگلان تا مرز بازرگان حدود 600 کیلومتر خط لوله ساخته شود تا امکان صادرات گاز با حجم بالا ممکن شود.

ماجدی در مورد حجم صادرات گاز به اروپا نیز یادآور شد: حجم صادرات به این قاره بستگی به مذاکرات و تقاضای کشورهای اتحادیه اروپا دارد اما امکان صادرات گاز از 4 میلیون مترمکعب تا 50 میلیون مترمکعب در روز وجود دارد.

وی با تأکید بر اینکه صادرات گاز به اروپا در شرایط برد برد انجام خواهد شد، گفت: به جز صادرات از طریق خط لوله امکان صادرات گاز از طریق LNG نیز امکان‌پذیر است.

معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت با پیش‌بینی اینکه وضعیت گاز اتحادیه اروپا تا سال 2030 افزایش چشمگیری خواهد داشت، خاطرنشان کرد: قطعا بازار اروپا برای گاز ایران نیز جا دارد.

* صادرات گاز ایران به اروپا دور زدن روسیه نیست

ماجدی در پاسخ به این سوال که آیا صادرات گاز ایران به اروپا در روابط ایران و روسیه تأثیرگذار نخواهد بود، توضیح داد: اینکه گفته شود ایران با صادرات گاز به اروپا روسیه را دور زده است برداشتی اشتباه است چرا که سیاست صادرات گاز سیاست بلندمدت است مخصوصا اگر صادرات گاز با خط لوله انجام شود. اگر قرار باشد گاز ایران به اروپا صادر شود حداقل باید 2 تا 3 سال روی این موضوع مذاکره صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه ایران بحران اوکراین را نیز مدنظر قرار داده است گفت:‌ اگر اروپا خواهان واردات گاز از ایران باشد هم حق ایران و هم حق اروپا است و اجحافی در حق کشور ثالث صورت نگرفته است. در واقع بازار صادرات گاز بازار رقابتی است.

معاون وزیر نفت یادآور شد: باید دید که منابع روسیه برای تأمین گاز مورد نیاز اروپا کفاف می‌دهد یا نه؟ این در حالی است که ایران بیشترین ذخایر گازی در جهان را دارد.

* در تخلف پاکستان از قرارداد با ایران جای تردید وجود ندارد

ماجدی در مورد مذاکرات کشور پاکستان با قطر برای واردات گاز از این کشور اظهار کرد: پاکستان می‌تواند برای رفع نیاز انرژی خود به هر بازاری رجوع کند ما هم چنین خبری را شنیده‌ایم اما پاکستان در حال حاضر قراردادی مفصل با ایران دارد. اگرچه رفتار پاکستان در تکمیل خط لوله صادرات گاز ایران به این کشور رفتاری متناقض است و دولت پاکستان به یک جمع‌بندی در این زمینه نرسیده اما از نظر سیاسی این کشور طالب گاز ایران است.

ماجدی افزود: اگرچه پاکستانی‌ها دلیل تأخیر در تکمیل این خط لوله را تحریم‌ها عنوان می‌کنند اما باید به آنها یادآور شد که هیئت پاکستانی زمانی قرارداد صادرات گاز را امضاء کرد که تحریم‌ها وجود داشت. البته امیدواریم که با آمدن رئیس‌جمهور پاکستان به ایران از برنامه‌های آنها در این زمینه مطلع شویم.

وی تأکید کرد: در تخلف پاکستان از قرارداد صادرات گاز ایران به این کشور تردیدی وجود ندارد.

* ایران در بازار گاز عمان سهیم می‌شود

معاون وزیر نفت در مورد صادرات گاز ایران به کشور عمان نیز توضیح داد: چارچوب کلی این قرارداد مشخص شده اما همچنان مذاکرات در این زمینه ادامه دارد و این مذاکرات زمان‌بر خواهد بود البته در مذاکرات و تفاهم با عمان این امکان برای ایران بوجود آمده است که ایران در بازار عمان سهیم شود.

* درخواست هند برای واردات گاز از ایران از زیر دریا

ماجدی در مورد صادرات گاز به هند نیز گفت: پیش از این قرار بود از طریق خط لوله صلح به کشور هند نیز گاز صادر کنیم تا علاوه بر تأمین گاز مورد نیاز 2 کشور هند و پاکستان روابط این 2 کشور با یکدیگر نیز بهبود یابد اما متأسفانه این امر صورت نگرفت. به همین علت برخی از شرکتهای هندی درخواست واردات گاز از ایران از طریق خط لوله دریایی را داشته‌اند که البته این طرح بسیار پرهزینه است.

* ایران قراردادی با کردستان عراق ندارد

وی هرگونه قرارداد ایران با کردستان عراق را رد کرد و گفت: در حال حاضر تنها مقداری از فرآورده‌های کردستان عراق از خاک ایران برای ارسال به افغانستان عبور می‌کند.

* دریافت بدهی‌های نفتی ایران با ریال عمان؟

معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت در مورد دریافت بدهی‌های ایران از هند به ریال عمان نیز اظهار کرد: در حال حاضر ما برای دریافت بدهی‌های نفتی خود از هند دچار مشکل هستیم و برای دریافت این بدهی‌ها راه‌های مختلفی را در پیش گرفته‌ایم.

* آغاز مذاکرات با 2 کشور برای سواپ نفت خام

ماجدی در مورد از سرگیری عملیات سواپ نفت خام گفت: مذاکرات مقدماتی با کشور قزاقستان انجام شده و ترکمنستان به صورت شفاهی آمادگی خود را در این زمینه اعلام کرده باشد.
 

نظرات

ارسال نظر جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.
  • ادرس های صفحه وب و نشانی های پست الکترونیک به طور خودکار به لینک تبدیل می شوند.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگراف ها به طور خودکار تجزیه می شوند.

لطلاعات بیشتر درباره گزینه های قالب بندی

Image CAPTCHA

نمودار 24 ساعته اونس طلا

تاریخچه کامل اونس طلا

اخبار سیاسی و اقتصادی

قیمت طلا در بین نوسانات زیاد کاهش یافت
سقوط شدید قیمت طلا، آیا دوران صعودی طلا به پایان رسیده است؟
عدم توان طلا برای دستیابی به سطوح بالاتر، آیا در نهایت قیمت طلا افزایش خواهد یافت؟
افزایش قیمت طلا پس از سقوط های اخیر
طلا پس از قرار گیری در بالا ترین قیمت 5 ماهه خود کاهش یافت
پیش بینی کارشناسان از کاهش قیمت طلا در روز های آینده
یک سد محکم در مقابل صعود قیمت طلا
همراه با باز شدن بازار ها چه اتفاقی برای طلا خواهد افتاد؟
تجزیه و تحلیل طلا، آینده قیمت طلا صعودی خواهد بود
تحلیل و تجزیه قیمت طلا، آیا افزایش قیمت طلا ادامه خواهد یافت؟
صعود قیمت طلا در بازار جهانی /فلز زرد همچنان از حمایت خوبی برخوردار است
ادامه حرکت صعودی در بازار طلا+تحلیل تکنیکال
آیا افزایش قیمت طلا ادامه خواهد یافت؟
در روز های آینده چه اتفاقی برای طلا خواهد افتاد؟
قیمت طلا همچنان صعودی خواهد ماند
صعود قیمت طلا به بالا ترین سطح 10 هفته اخیر
طلا در حال جبران کاهش قیمت هفته گذشته