پس از رشد بی سابقه نرخ تورم در دو سال گذشته نرخ تورم در 9 ماه 12 درصد کاهش یافت تا بار دیگر به رقم دو سال گذشته خود بازگردد.
به گزارش ایسنا، در اواخر دولت دهم سرعت تورم افزایش یافت تا اینکه نرخ تورم 12 ماهه تحت تاثیر سیاستهای قبلی در مهرماه 1392 به قله خود یعنی رقم 36.2 برسد. این در حالی است که در خرداد 1392 نرخ تورم نقطه به نقطه یعنی درصد تغییر نسبت به ماه مشابه سال قبل به 41.2 درصد رسید.
بر اساس این گزارش تیم اقتصادی دولت یازدهم عمده مشکلات اقتصادی کشور را ناشی از بالا بودن نرخ تورم و بی ثباتی در کشور دانست. بر همین اساس سیاستهای خود را در جهت کاهش نرخ تورم به کار گرفت.
سیاستهای دولت موفقیت آمیز بود و توانست تورم 12 ماهه را تا پایان سال 1392 به 32.2 درصد برساند. از سوی دیگر تورم ماهانه که در سالهای اخیر معمولا ارقامی بیش از یک را تجربه کرده بود در اسفند 1392 به 0.7 کاهش یافت.
اما روند کاهشی نرخ تورم 12 ماهه در سال 1393 نیز ادامه پیدا کرد. این در حالی بود که بسیاری از کارشناسان معتقد بودند تاثیرات اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها در اردیبهشت ماه نرخ تورم را بالا خواهد برد. اما در عین حال دولت که وعده داده بود تا پایان امسال تورم را به 25 درصد برساند، موفق شد هشت ماه زودتر و در تیر ماه تورم به رقم 24.2 برساند.
در همین راستا دولت به تازگی اقدام به ارائه بسته خروج غیر تورمی از رکود کرده است که برخی از کارشناسان بازهم معتقدند که این بسته ممکن است باعث افزایش تورم شود، البته تیم اقتصادی دولت همچنان میگوید که روند کاهشی نرخ تورم ادامه خواهد داشت و در عین حال رییس جمهور قول تورم به مراتب پایین تر از 25 درصد را تا پایان سال جاری داد.
تورم نقطه به نقطه نیز که در خرداد 1392به رقم 41.2 درصد رسیده بود، با سرعت بسیار زیادی کاهش یافت و در تیرماه امسال به رقم 14.8 رسید. کاهش 26.4 درصدی تورم نقطه به نقطه نکتهای است که اعضای اقتصادی دولت یازدهم برای دفاع از عملکرد خود بسیار روی آن مانور میدهند.
کاهش 16.2 درصدی تورم روستایی
اما تورم روستایی نیز در مهر 1392به حداکثر خود در طی سالهای اخیر یعنی رقم 42 درصد رسید. این در حالی بود که تورم ماهانه روستایی در خرداد 1392 به رقمی برابر 47.1 درصد هم رسیده بود، نرخی شاید در تورم ایران کم سابقه باشد.
در راستای سیاستهای دولت برای کاهش تورم نرخ تورم 12 ماهه روستایی نیز کاهش یافت، به طوریکه در پایان سال 1392 این نرخ به 36.1 درصد رسید. یعنی در طی شش ماه دولت موفق شد حدود شش درصد از تورم روستایی کم کند.
با آغاز سال جدید روند کاهشی تورم روستایی نیز ادامه یافت که در ماه گذشته این رقم از سوی مرکز آمار ایران 25.8 درصد اعلام شد، بنابراین نرخ تورم 12 ماهه روستایی نیز از مهر گذشته تاکنون بیش از 16 درصد کاهش یافته است.
به این ترتیب به نظر میرسد دولت در کنترل نرخ تورم موفق بوده و از سویی وعده تورم تک رقمی در سالهای آتی را هم میدهد. از دیگر سو نوعی ثبات در بازار ارز نیز حاکم شده است، اما باید دید که وعدههای دولت برای خروج از رکود بدون افزایش تورم تا چه اندازه عملی خواهد شد؟
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۶ - 18 August 2014
نظرات
ارسال نظر جدید