خبرگزاری «رویترز» مینویسد، هواپیمای مسافربری حامل ۱۰۰ شهروند آمریکایی که از پایگاه بگرام در افغانستان به پرواز درآمده و در ایران ناچار به فرود شده بود، ایران را به مقصد دبی ترک کرده است.
مقامات آمریکایی در توضیح این واقعه گفتهاند، این هواپیما چند ساعت دیرتر از زمان برنامهریزی شده افغانستان را ترک کرده، ولی این موضوع در برنامه پروازی این هواپیما قید نشده و همین سبب شده این هواپیما در ایران قابل شناسایی نبوده و دستور فرود موقت آن صادر شود.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا در توضیح این موضوع گفته، دلیل اصلی، ابهام در این زمینه بوده که آیا پس از چند ساعت دیرکرد، این هواپیما هنوز اجازه پرواز دارد یا خیر؛ بنابراین، این یک موضوع مربوط به مسائل فنی هوانوردی بوده و ربطی به مسائل نظامی و امنیتی نداشته است.
سایت شبکه خبری «بلومبرگ» در این زمینه مینویسد، بر پایه گزارش جدید آژانس، دسترسیهای بازرسان در ایران کافی نبوده و این نهاد خواستار دسترسیها و همکاری بیشتر از سوی ایران است. بلومبرگ در تأیید ادعای خود به بندی از گزارش استناد میکند که در آن آمده است: «آژانس در موقعیتی نیست که تضمینی معتبر درباره فقدان مواد و فعالیتهای هستهای اعلام نشده ارائه کند».
عراقچی همچنین ضمن بیان مهمترین مسائل و اختلافهای موجود در مذاکرات، موضوع تحریمها را یکی از مهمترین آنها دانسته و گفته، در صورت دست نیافتن به توافقی بر سر این موضوع، توافق دستیافتنی نخواهد بود.
در پایان در مطلبی دیگر در موضوع هستهای، خبرگزاری «ترند» موضوع پایان مذاکرات دوجانبه هستهای میان ایران و آمریکا در ژنو را مورد توجه قرار داده و مینویسد، مذاکرات دوجانبه میان ایران و آمریکا، پس از بیست ساعت گفتوگو در ژنو سوئیس به پایان رسید؛ در جریان این مذاکرات، نمایندگان دو طرف، دوازده ساعت گفتوگوهای سیاسی و هشت ساعت گفتوگوهای فنی و کارشناسی داشتهاند.
این خبرگزاری در ادامه به ترکیب تیمهای مذاکره کننده دو طرف اشاره کرده و مینویسد، به جز عراقچی ـ تخت روانچی و برنز ـ شرمن که سرپرستی تیمهای سیاسی دو طرف را بر عهده داشتهاند، سرپرست تیم کارشناسی ایران با حمید بعیدینژاد و تیم کارشناسی آمریکا با جیم تیمبی بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰ - 06 September 2014
نظرات
ارسال نظر جدید