در این زمینه، روزنامه «گالف تودی» از توافق ایران و پاکستان برای افزایش همکاریهای اطلاعاتی درباره مناطق مرزی مشترک خبر داده و مینویسد، مقامات ایرانی و پاکستانی که روز گذشته در تهران با یکدیگر دیدار کردند، بر سر موضوع ارتقای همکاریهای اطلاعاتی در مرزها با یکدیگر توافق کردهاند. این روزنامه اشاره میکند، ریاست هیأتهای ایرانی و پاکستانی را در این دیدار رؤسای نیروهای مرزبانی دو کشور بر عهده داشتهاند.
با این حال، سایت تحلیلی «دیپلمات» ژاپن در مطلبی درباره روابط ایران و پاکستان، از افزایش تنشها میان دو کشور در پی وقایع تروریستی اخیر سخن گفته است. در این مطلب آمده که ایران، پاکستان را متهم کرده که به تروریستها اجازه میدهد با گذشتن از مرز وارد استان سیستان و بلوچستان شده و حملاتی را علیه نیروهای مرزبانی ایران انجام دهند.
در این میان، نکته جالب توجهی که مورد اشاره این سایت ژاپنی قرار گرفته، اینکه این موضوع تنها به ایران محدود نشده و در چند ماه اخیر، همه کشورهای همسایه پاکستان، شامل افغانستان، چین، هند و ایران، اسلام آباد را به عدم جلوگیری از ورود تروریستها به خاک خود متهم کردهاند.
اما به مانند همیشه، موضوع مذاکرات هستهای ایران نیز بخشی از مطالب امروز مطبوعات جهان را از آن خود کرده است. در این زمینه، خبرگزاری «ترند» اظهارات سخنگوی وزارت خارجه ایران را بازتاب داده و مینویسد، مرضیه افخم اعلام کرده که ایران و ۱+ ۵، بیش از ۹۰ درصد مسیر دستیابی به توافق نهایی را پیمودهاند، ولی گامهای حساس، دشوار و مهمی در پیش مانده است.
ترند اشاره میکند که این سخنان افخم، در توضیح اظهارات اخیر سرگئی ریابکف، معاون وزیر خارجه روسیه و مذاکره کننده ارشد هستهای این کشور بیان شده که به تازگی گفته بود، ۹۸ درصد از توافق نهایی میان ایران و ۱+ ۵ تاکنون به دست آمده است.
در پایان در مطلب دیگری در همین زمینه، یک مقام فرانسوی از بعید بودن احتمال دستیابی ایران و ۱+ ۵ به توافق نهایی تا زمان پایان ضرب الاجل تعیین شده خبر داده است.
به نوشته سایت شبکه خبری «بلومبرگ»، سفیر فرانسه در آمریکا گفته، بعید است که طرفین مذاکرات هستهای ایران بتوانند تا ضرب الاجل ۲۴ نوامبر به توافق نهایی دست پیدا کنند. ژرارد آرا که در فاصله سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ به عنوان مذاکره کننده ارشد فرانسه در گفتوگوهای هستهای ایران شرکت داشته افزوده، ایران خواستار برداشته شدن فوری تحریمها پس از دستیابی به توافق نهایی است، در حالی که شش قدرت جهانی خواستار برداشته شدن تدریجی و مرحلهای تحریمها هستند.